Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται παρέμβαση Μητσοτάκη για τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Καταγγελτική επιστολή του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Στεφάνου για τη στάση της οικογένειας Ταβουλάρη. Χρέη άνω των 400 εκατ. ευρώ έβγαλε ο έλεγχος των ορκωτών. Τι ζητεί από τον πρωθυπουργό.

Ζητείται παρέμβαση Μητσοτάκη για τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να προχωρήσει η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζητεί με επιστολή του ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Στεφάνου, καθώς η διαδικασία, σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, επιχειρείται με διάφορους τρόπους, όπως με εξώδικα και αιτήματα για γενικές συνελεύσεις από την οικογένεια Ταβουλάρη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Στεφάνου, «προ ολίγων εβδομάδων, λάβαμε όπως και εσείς, την έκθεση των ελεγκτών για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Έχουμε όλοι σοκαριστεί με τα πλέον των 400 εκατ. ευρώ πραγματικών χρεών που έχουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στα οποία αν προστεθούν και τα περίπου 80 εκατ. ευρώ πραγματικών χρεών των Ναυπηγείων Σύρου, σημαίνει πως η οικογένεια Ταβουλάρη χρέωσε Δημόσιο, Πολεμικό Ναυτικό, Ασφαλιστικά Ταμεία, εργαζόμενους, τράπεζες κ.λπ. με σχεδόν μισό δισ. ευρώ χρέη! Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και τα δισ. των έργων του Πολεμικού Ναυτικού που τελικά η διοίκηση Ταβουλάρη δεν αξιοποίησε, υπέρ των ναυπηγείων και των εργαζομένων τους, αφού τα ναυπηγεία ο κύριος αυτός τα πήρε καινούργια χωρίς χρέη, με δάνειο τράπεζας με ευνοϊκούς όρους, τότε καταλαβαίνουμε πόσο έχει στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο το "πείραμα" πατέρας και υιός Ταβουλάρης».

Ο κ. Στεφάνου συνεχίζει ότι «οι έλεγχοι που γίνονται σε προηγούμενες χρήσεις, όπου πατέρας και υιός έμμεσα-άμεσα είχαν τη διοίκηση του Ομίλου και όλοι οι υπόλοιποι τους εμπιστευόμασταν τυφλά, μας έχουν βγάλει ευρήματα που παραπέμπουν σε "περίεργες πρακτικές" με offshore εταιρείες, αλλοδαπές εταιρείες trust, πωλήσεις μετοχών σε λουξεμβουργιανή εταιρεία, μετοχικά φαντάσματα, αλλά και απολαβές και έξοδα μέχρι και αλλοδαπών συντρόφων του υιού, πωλήσεις ακινήτων της εισηγμένης εταιρείας με περίεργες διαδρομές, με ηθικούς ή άμεσους αυτουργούς, πάντα τους ίδιους: πατέρα και υιό Ταβουλάρη».

«Πρόσφατα και ενώ είμαστε στη διαδικασία οργάνωσης της υποβολής φάκελου για την εξυγίανση και διάσωση του ναυπηγείου μας από την ONEX, η οικογένεια προσπαθεί για άλλη μια φορά να βάλει εμπόδια και να ρίχνει λάσπη και συκοφαντία προς κάθε κατεύθυνση, ειδικά προς την εταιρεία και τον άνθρωπο που μας έχει ήδη σώσει από τα τεράστια χρέη του Νεωρίου, επενδύοντας και πληρώνοντας δεκάδες εκατομμύρια σε αυτό, τον Πάνο Ξενοκώστα και την ONEX», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Έκκληση στον Πρωθυπουργό

«Κύριε Πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε, κάντε άμεσα κάτι, κινητοποιώντας τις αρμόδιες αρχές και το κράτος ή όποιον έχει την αρμοδιότητα να σταματήσει πατέρα και υιό που τώρα κρύβονται πίσω από μια λουξεμβουργιανή εταιρεία», τονίζει ο κ. Στεφάνου, αναφέροντας ότι «όλη η αγορά και οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν ποιοι είναι οι πραγματικοί μέτοχοι και ο ιθύνων νους της AXIS».

Κάποτε, για να σωθούν τα Ναυπηγεία μας, η Βουλή νομοθέτησε για να τα σώσει. Τώρα πρέπει να νομοθετήσει για να διευκολύνει την άμεση έρευνα και τιμωρία πατέρα και υιού ως φυσικά πρόσωπα αλλά και ως ιθύνοντες νόες της AXIS και όχι μόνο» καταλήγει ο κ. Στεφάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v