Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Πράσινο φως από την Γ.Σ. στο deal για μεταβίβαση της Vivartia στο CVC

Η συμφωνία ανεβάζει την αποτίμηση της εταιρείας στα 630 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του ντιλ προβλέπεται και η αναδιάρθρωση δανεισμού της MIG με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

MIG: Πράσινο φως από την Γ.Σ. στο deal για μεταβίβαση της Vivartia στο CVC

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση της MIG το deal με τη CVC Capital Partners για την μεταβίβαση της Vivartia.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που διαμορφώνει την συνολική αποτίμηση της μεταβιβαζόμενης εταιρείας στα 630 εκατ. ευρώ περίπου, απαιτείται πλέον έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η τελευταία αναμένεται να αποφανθεί για τη συμφωνία εντός του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ολοκλήρωση της συναλλαγής τοποθετείται περί τα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της MIG που έγινε νωρίτερα σήμερα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας επιτυγχάνεται νέα αναδιάρθρωση του δανεισμού της MIG μέχρι το 2024 με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και χωρίς ενδιάμεσες αποπληρωμές - δηλαδή θα πληρώνει μόνο τους τόκους (στην ανακοίνωση της συμφωνίας τον Δεκέμβριο 2020 αναφερόταν ότι το σύνολο του δανεισμού της Vivartia ήταν 425 εκατ. ευρώ περίπου).

Η συμφωνία τελεί επίσης υπό την αίρεση της υπογραφής νέων ή τροποποιητικών δανειακών συμβάσεων με τις δανείστριες τράπεζες του ομίλου Vivartia και της συναίνεσης των δανειστριών τραπεζών ή άλλων τρίτων μερών στο πλαίσιο συμβατικών υποχρεώσεων των επιμέρους εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v