Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην έκδοση CoCo 75 εκατ. ευρώ προχωρά η Viva Wallet

Συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο Tencent για κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της έκδοσης. Συζητήσεις με υπερεθνικούς φορείς καθώς και Α/Κ για την κάλυψη της υπόλοιπης έκδοσης. Οι όροι μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές.

Στην έκδοση CoCo 75 εκατ. ευρώ προχωρά η Viva Wallet

Στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, ύψους ως 75 εκατ. ευρώ, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η Viva Wallet, με στόχο τη χρηματοδότηση της επέκτασης των εργασιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης συμφωνήθηκε να καλυφθεί από τον κινεζικό όμιλο Tencent, ο οποίος έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε σειρά ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Fintech.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την κάλυψη του υπόλοιπου μέρους της έκδοσης από φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) καθώς και από Αμοιβαία Κεφάλαια, που λειτουργούν με χαρακτήρα venture capital.

Το CoCo θα έχει διετή διάρκεια (λήξη 2023), με ετήσιο επιτόκιο 4,3%. Οι όροι, όμως, που διέπουν την έκδοση, το καθιστούν ήδη από την έκδοση μετοχικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομολογίες μετατρέπονται σε μετοχές (κοινές ή προνομιούχες;), με βάση προκαθορισμένους στόχους ανάπτυξης της Viva.

Η αποτίμηση στην οποία μετατρέπονται είναι αντίστοιχη της επίτευξης στόχων. Στην χειρότερη περίπτωση για την εταιρεία και τους υφιστάμενους μετόχους, οι ομολογίες θα μετατραπούν στην ίδια αποτίμηση στην οποία εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Viva o προηγούμενος επενδυτής (Hedosophia).

Η έκδοση του ΜΟΔ έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά την αύξηση κεφαλαίου, ύψους 60 εκατ. ευρώ, την οποία κάλυψε εξ ολοκλήρου το λονδρέζικο venture capital fund Hedosophia, λαμβάνοντας, ως αντάλλαγμα, προνομιούχες μετοχές με δικαίωμα ψήφου.

Ειδικότερα, εκδόθηκαν και διατέθηκαν στις εταιρείες ειδικού σκοπού «HS Investments III Limited» και «HS Investments EU13 LP», συμφερόντων του private equity fund Hedosophia, 251.724 προνομιούχες μετοχές προς 238,356 ευρώ έκαστη. Είχε προηγηθεί η είσοδος στο μετοχικό της κεφάλαιο του private equity fund Diorama, το 2018, προς 82,447 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v