Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: «Δέλεαρ» για τους υφιστάμενους μετόχους στην Ελλάδα

Η τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει προνομιακή κατανομή στους υφιστάμενους μετόχους, σύμφωνα με πληροφορίες. Πώς θα διαμορφωθεί η τιμή διάθεσης. Οι δυο κατηγορίες μετόχων και το βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό.

Πειραιώς: «Δέλεαρ» για τους υφιστάμενους μετόχους στην Ελλάδα

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να αποφασίσει προνομιακή κατανομή των νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η δημόσια προσφορά της τράπεζας θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση (δηλ. διαδικασία που δεν θα συνιστά δημόσια προσφορά) μέσω βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό και δημόσια προσφορά (ΔΠ) στην Ελλάδα, μια διαδικασία που θα κινηθεί ταυτόχρονα, λένε οι ίδιες πηγές. 

Θα υπάρξει, αναφέρουν, καταρχήν επιμερισμός σε 10% (ενδεικτικά) κατανομή για ΔΠ στην Ελλάδα σε υφιστάμενους μετόχους ενώ θα καθοριστεί εύρος τιμών (min-max) για την εγγραφή στο βιβλίο προσφορών και τη δημόσια προσφορά.

Οπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από το βιβλίο προσφορών στην ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και θα είναι κοινή και για τα δύο σκέλη της ΑΜΚ, ήτοι την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα εγγράφονται υποχρεωτικά στην ανώτατη τιμή του εύρους. 

Η προνομιακή κατανομή σε υφιστάμενους μετόχους θα αφορά μόνο τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, όχι την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, συμπληρώνουν.

Η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα θα διακρίνεται σε δυο υποκατηγορίες, ήτοι μη ειδικούς επενδυτές και ειδικούς επενδυτές που είναι υφιστάμενοι μέτοχοι, με τη δυνατότητα μεταφοράς μετοχών μεταξύ των κατηγοριών σε περίπτωση αδιάθετων μετοχών κάποιας κατηγορίας. Η προνομιακή κατανομή των υφιστάμενων μετόχων που αναμένεται να αποφασιστεί από το ΔΣ θα ισχύει τόσο για τους μη ειδικούς όσο και για τους ειδικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη ΔΠ στην Ελλάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v