Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Ανοικτή επιστολή Μπάκου–Καϋμενάκη για Δ.Σ. ευρύτερης αποδοχής

Συναινετική πρόταση της Greenhill Investment προς Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα για νέο διοικητικό συμβούλιο με ευρύτερη πλειοψηφία. Ζητούν να είναι 11μελές. Τι σημαίνει η ανοικτή επιστολή ενόψει της έκτακτης ΓΣ στις 2 Απριλίου.

Ελλάκτωρ: Ανοικτή επιστολή Μπάκου–Καϋμενάκη για Δ.Σ. ευρύτερης αποδοχής

Την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ελλάκτωρ με τη μέγιστη συναίνεση ανάμεσα στους μετόχους και τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του από πέντε σε 11, ζητούν οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία συμφερόντων τους Greenhill Investment, που κατέχει το 25,58% της κατασκευαστικής, με «ανοικτή επιστολή προς τους μετόχους της Ελλάκτωρ» λίγες μέρες πριν την έκτακτη γενική συνέλευση της 2ας Απριλίου απευθύνει συναινετική πρότασης προς τους «μετόχους μειοψηφίας» Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής οι δύο εφοπλιστές καλούν σε διάλογο Reggeborgh και Λ. Μπόμπολα μέχρι τις 26 Μαρτίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία της πρότασης από τη μεριά της Greenhill για νέο Δ.Σ., με βάση την ατζέντα της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ώστε να συμφωνήσουν σε κοινή λύση.

Κατά τους Καϋμενάκη και Μπάκο η ανάγκη αυτή εκπορεύεται από την «ανησυχία» τους για την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρία αλλά και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Στην επιστολή δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι η στάση τους σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα των δύο εφοπλιστών, αν και πηγές αναφέρουν πως τότε θα συναινέσουν και στην πρόταση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που έβαλε στο τραπέζι η διοίκηση της Ελλάκτωρ. Επίσης, στο ίδιο κείμενο, δεν φαίνεται να υπάρχουν όροι ως προς τα πρόσωπα της νέας 11μελούς διοίκησης, με τις πληροφορίες να θέλουν, τη Greenhill να επιδιώκει τον ορισμό έξι προσώπων που θα την εκπροσωπούν.

Το πλήρες κείμενο της «ανοικτής επιστολής» της Greenhill Investment Limited είναι το ακόλουθο:

«Ως βασικοί μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μιας μεγάλης εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, σε δεκάδες χώρες, έχουμε ευθύνη όχι μόνον για τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει αλλά και ευρύτερα για την πορεία και την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε ήδη εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για μια πρωτοβουλία συναίνεσης που απευθύνουμε προς τους άλλους δύο μεγάλους μετόχους.

Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία και καλούμε ανοικτά, ως βασικοί μέτοχοι τους δύο μεγάλους μετόχους μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα, να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση.

Πιστεύουμε στην ανάγκη διεύρυνσης του Δ.Σ. ώστε να γίνει 11μελές και κυρίως να έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζουν η νομοθεσία και οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

Η πρότασή μας διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος.

Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας εκφράζει και τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων της εταιρίας που προσβλέπουν στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v