Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση ενός μήνα για τον διαγωνισμό της Εγνατίας ζητά η Ακτωρ

(upd) Αίτημα εντός της ημέρας από την Άκτωρ στο ΤΑΙΠΕΔ για παράταση της φάσης των δεσμευτικών προσφορών. Κίνηση υπό τη σκιά των αγωγών για απιστία που ετοιμάζει η Greenhill σε βάρος των Δ.Σ. της Ελλάκτωρ και της Άκτωρ.

Παράταση ενός μήνα για τον διαγωνισμό της Εγνατίας ζητά η Ακτωρ

Στην υποβολή αιτήματος προς το ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο θα ζητά την κατά ένα μήνα παράταση του διαγωνισμού της Εγνατίας Οδού, αναμένεται να προχωρήσει η Άκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της μητρικής Ελλάκτωρ, έχει εκκινήσει τη σχετική διαδικασία και δεν αποκλείεται η θυγατρική της «Άκτωρ Παραχωρήσεις» να καταθέσει το αίτημα στο Ταμείο ακόμη κι εντός της μέρας. Στόχος της κίνησης αυτής, η οποία δεν αποκλείεται να συνοδεύεται και με αίτημα ασφαλιστικών μέτρων είναι η συμμετοχή της «Άκτωρ Παραχωρήσεις» στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, ότι ο εταίρος της εταιρίας Roadis αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών με αποτέλεσμα η Άκτωρ να μένει ουσιαστικά «ξεκρέμαστη» και να μην μπορεί να κατέβει στην κούρσα της διεκδίκησης της Εγνατίας Οδού.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της Ελλάκτωρ αποφάσισε να υποβάλλει σχετικό αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ στη σκιά των αγωγών που προετοιμάζει η Greenhill για απιστία σε βάρος των διοικήσεων της Ελλάκτωρ και της Άκτωρ στην περίπτωση που δεν κατέβει στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού η «Άκτωρ Παραχωρήσεις».

Πάντως, κύκλοι της Ελλάκτωρ διευκρινίζουν πως το αίτημα για την παράταση υποβάλλεται καθώς η Roadis ενημέρωσε για την απόφαση της να μην κατέβει στον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού μετά τη λήξη της προθεσμίας που έχει ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ (1η Μαρτίου) προκειμένου τα συμμετέχοντα στην τελική φάση του διαγωνισμού επενδυτικά σχήματα να γνωστοποιήσουν ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση τους. «Κατόπιν αυτής της προθεσμίας η «Άκτωρ Παραχωρήσεις» δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει έστω και μόνη της», υποστηρίζουν πηγές της Ελλάκτωρ. Για το λόγο αυτό η εταιρεία υποβάλλει σχετικό αίτημα, το οποίο δεν αποκλείεται, συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι, να συνοδεύεται και με αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων. Με αυτή θα ζητείται να δοθεί από το ΤΑΙΠΕΔ το «ΟΚ» στη συμμετοχή της «Άκτωρ Παραχωρήσεις», παρά τη σχετικό όρο που υπήρχε στον διαγωνισμό (σ.σ. γνωστοποίηση αλλαγής της σύνθεσης των επενδυτικών σχημάτων μέχρι την 1η Μαρτίου).

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα επικαλείται την ανάγκη διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος μέσω του ανταγωνισμού. Δηλαδή, όπως εξηγούν πηγές της Ελλάκτωρ, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων θα φέρει μεγαλύτερα οφέλη στο δημόσιο.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στην Greenhill με αφορμή τις προαναφερόμενες εξελίξεις, υποστηρίζουν πως οι διοικήσεις της Ελλάκτωρ και της Άκτωρ θα έπρεπε να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές της Κεφαλαιαγοράς. Δηλαδή τόσο για την αποχώρηση της Roadis όσο και για την απόφαση να κατέλθει τελικά η «Άκτωρ Παραχωρήσεις» στον διαγωνισμό.

Πάντως κύκλοι της Ελλάκτωρ, διατείνονται πως δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v