Αγωγές σε βάρος των ΔΣ Ελλάκτωρ και Ακτωρ ετοιμάζει η Greenhill

Αντίδραση για τη μη συμμετοχή της Άκτωρ Παραχωρήσεις στον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού από την πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη. Τι λένε κύκλοι των μετόχων για το ρόλο του CEO της Ελλάκτωρ στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Αγωγές σε βάρος των ΔΣ Ελλάκτωρ και Ακτωρ ετοιμάζει η Greenhill

Αγωγές για απιστία κατά των διοικήσεων Ελλάκτωρ και Άκτωρ ετοιμάζει η Greenhill συμφερόντων Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη.

Αυτό αναφέρουν πηγές της εταιρείας – μετόχου του κατασκευαστικού ομίλου, με αφορμή τη μη συμμετοχή της «Άκτωρ Παραχωρήσεις» με τον ξένο εταίρο Roadis στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Όπως αποκάλυψε προχθές το Euro2day.gr, η συγκεκριμένη κοινοπραξία δεν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά κατόπιν φερόμενης σχετικής απόφασης της Roadis να μη συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Πηγές της Greenhill κινούνται νομικά κατά των μελών των Δ.Σ. της Eλλάκτωρ και της Άκτωρ, υπαινισσόμενες κατά κύριο λόγο το ρόλο του CEO Άρη Ξενόφου, ο οποίος από την προηγούμενη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στις 11 Δεκεμβρίου του 2020 είχε λάβει απόφαση (σ.σ. μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου) να λάβουν δεσμευτική προσφορά μόνο από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- EGIS Projects. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες τότε, Roadis – Άκτωρ Παραχωρήσεις και Vinci – Mytilineos, είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την παράταση του διαγωνισμού.

Οι ίδιοι κύκλοι της Greenhill λένε ότι ο κ. Ξενόφος ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε υπεραμυνθεί στο ΣτΕ την απόφαση να λάβει προσφορά από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS Projects και λίγες μέρες μετά (αφού παραιτήθηκε από το Ταμείο) προτάθηκε για τη θέση του CEO της Ελλάκτωρ, όπου στη συνέχεια εκλέχθηκε από την πλειοψηφία των μετόχων.

Σύμφωνα με πηγές της Greenhill, μπορεί η Roadis να αποφάσισε να μη συμμετάσχει στον διαγωνισμό αλλά οι διοικήσεις των εταιριών (Eλλάκτωρ και Άκτωρ) δεν προχώρησαν σε αποφάσεις για τη συμμετοχή του ομίλου στη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, με την αιτιολογία ότι δεν προλάβαιναν να βρουν νέο εταίρο.

Πάντως, κύκλοι της Greenhill, υποστηρίζουν ότι θα αναμένουν και τις εξελίξεις με τον διαγωνισμό στο ΤΑΙΠΕΔ και ανάλογα με αυτές θα προχωρήσουν στη συνέχεια στην κατάθεση αγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι η 1η Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v