Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εσβησαν οι μηχανές της ΠΙΤΣΟΣ»

«Η Πίτσος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο 1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

«Εσβησαν οι μηχανές της ΠΙΤΣΟΣ»

Mε τίτλο «Έσβησαν οι μηχανές της ΠΙΤΣΟΣ», οι εργαζόμενοι της ιστορικής βιομηχανίας ζητούν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό να πράξει τα δέοντα, ώστε να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες.

Όπως σημειώνουν, έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο εργοστάσιο που δημιουργήθηκε 22 χρόνια μετά τον θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθώς η ΠΙΤΣΟΣ εξοπλίζει εδώ και 156 χρόνια αμέτρητα ελληνικά νοικοκυριά με τα προϊόντα της, στηρίζοντας την ελληνική και τοπική οικονομία με τζίρο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, μπαίνοντας σε όλες τις ελληνικές οικογένειες στα 156 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της και ξεκινώντας το 1865 κατασκευάζοντας μικρές οικιακές συσκευές της εποχής, όπως φαράσια, μαχαιροπίρουνα, γκαζιέρες.

«Η Πίτσος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο 1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών. Δεν υπάρχει οικογένεια στην ευρύτερη περιφέρεια Πειραιά που κάποιο μέλος της, ακόμα και ολόκληρες οικογένειες, να μην έχει εργαστεί στην ΠΙΤΣΟΣ», τονίζει η ανακοίνωση, αναφερόμενη στην απόφαση της γερμανικής BSH, θυγατρικής της BOSCH, να βάλει τέλος σε μια κερδοφόρα εταιρεία και να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία.

«Εκφράσαμε επανειλημμένα την αγωνία μας και την ανησυχία μας για την τύχη των οικογενειών μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι συνθήκες λόγω της πανδημίας είναι δύσκολες και με την ανεργία να αυξάνεται. Πιστεύουμε ότι το όνομα ΠΙΤΣΟΣ ξεπερνά κατά πολύ τα όρια μιας απλής επιχειρηματικής δραστηριότητας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των εργαζομένων, που εκφράζουν την αγωνία τους και στη σημερινή κυβέρνηση, σε συνέχεια, όπως λένε, της μηδενικής άσκησης πίεσης από τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα «για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε υπάρξει μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Πίτσος)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v