Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gateway της SES το δορυφορικό κέντρο του ΟΤΕ στις Θερμοπύλες

Υπεγράφη 10ετές συμβόλαιο για ολοκληρωμένες δορυφορικές υπηρεσίες από τον ΟΤΕ: διασύνδεση μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, 24ωρη υποστήριξη & διαχείριση δορυφορικών υποδομών.

Gateway της SES το δορυφορικό κέντρο του ΟΤΕ στις Θερμοπύλες

To Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στις Θερμοπύλες επέλεξε, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, η εταιρεία SES, κορυφαίος πάροχος λύσεων δορυφορικής συνδεσιμότητας περιεχομένου, ως σταθμό-πύλη (Gateway) για το πρόγραμμα O3b mPOWER. Στόχος του προγράμματος, είναι η παροχή υπηρεσιών συνδεσιμότητας σε υπο-εξυπηρετούμενες και υπο-συνδεδεμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Αξιοποιώντας τις δορυφορικές υποδομές του και την υψηλή τεχνογνωσία του, ο Όμιλος ΟTΕ, στο πλαίσιο 10ετούς συμβολαίου, θα παρέχει στην SES ολοκληρωμένες υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, 24ωρη υποστήριξη και διαχείριση δορυφορικών υποδομών.

Για τις ανάγκες του έργου, ο Όμιλος ΟTΕ δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή στις Θερμοπύλες σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία. Σε αυτή την υποδομή, η SES θα τοποθετήσει ειδικού σκοπού δορυφορικές κεραίες και δορυφορικό εξοπλισμό, δημιουργώντας επίγειο δίκτυο-πύλη που επικοινωνεί με την συστοιχία των O3b mPOWER δορυφόρων που λειτουργεί σε Τροχιά Μέσης Γης (Middle Earth Orbit). Τα δεδομένα θα μεταδίδονται μέσω της εγκατάστασης (gateway) από και προς το δορυφόρο, με αποτέλεσμα να φτάνουν πολύ γρήγορα στα τερματικά τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη.

«Καθώς οι δορυφόροι O3b mPower κατασκευάζονται για να τεθούν σε τροχιά εντός του έτους, η ομάδα της SES εργάζεται εντατικά για να ετοιμάσει την αυτοματοποιημένη, επίγεια υποδομή, που θα μας επιτρέψει να λανσάρουμε τις υπηρεσίες μας μέσα στο 2021. Έχοντας συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Όμιλο ΟTΕ, έχουμε εμπιστοσύνη στην τεχνογνωσία του. Ανυπομονούμε να παρέχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο υπηρεσίες Internet υψηλών ταχυτήτων και χαμηλής καθυστέρησης», είπε ο κ. Stewart Sanders, Executive Vice President Τεχνολογίας της SES και επικεφαλής του Προγράμματος O3b mPOWER.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικών Πελατών Ομίλου ΟTΕ, κ. Δημήτρης Νόνας, δήλωσε σχετικά: «Στην COSMOTE αξιοποιούμε την τεχνολογία για να παρέχουμε στους πελάτες μας εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Διαθέτοντας κορυφαία τεχνογνωσία και υπερσύγχρονες δορυφορικές εγκαταστάσεις στις Θερμοπύλες και τη Νεμέα, ο Όμιλος ΟTΕ αποτελεί συνεργάτη επιλογής για τους μεγάλους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών ανά τον κόσμο. Είναι χαρά μας, που μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, η SES, μας εμπιστεύτηκε για ένα τόσο απαιτητικό έργο. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v