Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Greenhill: Ασφαλιστικά μέτρα κατά ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καταγγέλλει συμφωνία Reggeborgh-συνεργατών για διάλυση του ομίλου

Βαριές κατηγορίες κατά της Ολλανδικής Reggeborgh περιλαμβάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των Μπάκου-Καϋμενάκη με την οποία ζητείται ακύρωση των αποφάσεων της Γ.Σ. του Ιανουαρίου.

Greenhill: Ασφαλιστικά μέτρα κατά ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καταγγέλλει συμφωνία Reggeborgh-συνεργατών για διάλυση του ομίλου

Κρυφή συμφωνία των Ολλανδών της Reggeborgh με εγχώριους συνεργάτες της για άλωση και στη συνέχεια διάλυση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καταγγέλει σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, όπως η ίδια αναφέρει.

Στην αίτηση που κατατέθηκε στα δικαστήρια και εκτιμάται κατά την Greenhill ότι θα εκδικαστεί το προσεχές δίμηνο, η πλευρά των δυο εφοπλιστών ισχυρίζεται ότι η η Reggeborgh σε συνεργασία με συνεργαζόμενους μετόχους απέκτησαν παράνομα τον έλεγχο της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή αυτό το πέτυχαν επειδή «υποσχέθηκαν διανομή «των ασημικών» του ομίλου και ήδη έχουν δρομολογήσει σχετικές διαδικασίες καθώς, όπως υπογραμμίζει, υπάρχει γραπτή συμφωνία της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα στον οποίο πρόκειται να μεταβιβαστεί η θυγατρική Ηλέκτωρ.

Στην αίτηση γίνεται επίσης αναφορά και σε άλλους «συνεργαζόμενους» μετόχους αλλά και σε μικρή κυπριακή τράπεζα λιβανέζικων συμφερόντων, την «Astrobank Public Company Limited» με την κατηγορία ότι εξυπηρετούν αντιστοίχως συμφέροντα των Ολλανδών.

Το αίτημα προς τις δικαστικές αρχές είναι η ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2021 καθώς και οι μετέπειτα αποφάσεις του ΔΣ που εκλέχθηκε από την συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

Όπως υποστηρίζεται στην αίτηση η Reggeborgh προχώρησε σε παράνομη συγκέντρωση επιχειρήσεων χωρίς να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού όπως είχε υποχρέωση. Σύμφωνα με τον νόμο, υποστηρίζουν, η μη γνωστοποίηση επισείει τεράστιες κυρώσεις. Η συγκέντρωση αφορά την κατασκευαστική εταιρεία VOLKERWESSELS, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με την πλευρά των εφοπλιστών για να είναι εφικτή η υλοποίηση του σχεδίου της, η Reggeborgh υποσχέθηκε την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Γίνεται αναφορά σε ύπαρξη γραπτής συμφωνίας για την μεταβίβαση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στον συνεργαζόμενο μέτοχο Λ. Μπόμπολα αλλά και για σύγκρουση συμφερόντων μελών του ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κατονομάζονται ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Μυλωνογιάννης και ο Διευθύνων σύμβουλος Α. Ξενόφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v