Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση με πλειοψηφία 68,24% η ΑΜΚ κατά 120,5 εκατ. ευρώ. Πώς τοποθετήθηκαν για το ζήτημα οι εκπρόσωποι Μπάκου-Καϋμενάκη και οικογένειας Καλλιτσάντση. Νωρίτερα καταψηφίστηκε το αίτημα Greenhill για αλλαγή διοίκησης.

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Εγκρίθηκε με ποσοστό 68,24%, δηλαδή την απαιτούμενη απαρτία των 2/3 των παριστάμενων μετόχων, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ κατά 120,5 εκατ.ευρώ, στην έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης. 

Νωρίτερα, με 68,24% εγκρίθηκε και το 5ο θέμα της ατζέντας της έκτακτης γ.σ. της Eλλάκτωρ για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 212 εκατ.ευρώ.

Η γενική συνέλευση νωρίτερα καταψήφισε το αίτημα της Greenhill, εταιρίας συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη, για αλλαγή διοίκησης στην κατασκευαστική.

Παρεμβάσεις από Greenhill και Pemanoaro

Ο νομικός εκπρόσωπος του μετόχου Pemanoaro (συμφερόντων της οικογένειας Καλλιτσάντση) κ. Μπρέγιαννος στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων μείωσης και αύξησης κεφαλαίου, πέρα από τις αιτιάσεις κατά της ΑΜΚ παρέθεσε πρόταση περί πώλησης του πακέτου των αιολικών πάρκων που διαθέτει ο όμιλος, χαρακτηρίζοντας το χαρτοφυλάκιο «κόσμημα», που με το έσοδο θα εξοφλούσε το ομόλογο της εταιρείας.

Ο πληρεξούσιος της Greenhill, κ. Βενιέρης σε μια δήλωση που επιβεβαίωσε την πρόθεση καταψήφισης της πρότασης για ΑΜΚ, ανάφερε ωστόσο ότι «εφόσον αυτή εγκριθεί νομίμως, οι μέτοχοι της Greenhill θα συμμετάσχουν σε αυτή, καλύπτοντας και τυχόν αδιάθετες μετοχές».

«Οχι» στην αλλαγή διοίκησης

Καταψηφίστηκε νωρίτερα από το 66,7% των παρισταμένων μετόχων της έκτακτης το αίτημα ανάκλησης του σημερινού δ.σ. της Eλλάκτωρ, θέμα που προέκυψε από αίτημα της Greenhill. Ως εκ τούτου καταψηφίστηκε και το παρελκόμενο θέμα αντικατάστασης του δ.σ.

Είχαν προηγηθεί μακροσκελείς τοποθετήσεις νομικών εκπροσώπων τόσο της Greenhill Investments Limited όσο και της Reggerborgh. Υπενθυμίζεται ότι η Greenhill έχει διαμηνύσει ότι δεν θα εγκρίνει την πρόταση της ΑΜΚ 120,5 εκατ.ευρώ- αν δεν ανακληθεί η διοίκηση του ομίλου

Απορρίφθηκε επίσης με ποσοστό 66,7% η πρόταση ανάκλησης των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας (θέμα που επίσης είχε θέσει η πλευρά Greenhill). Ως εκ τούτου απορρίφθηκε και το 4ο θέμα της γ.σ. που αφορούσε στην αντικατάσταση των μελών της Ε.Ε. 

Με απαρτία 81,98% η ΓΣ

Η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιείται με απαρτία 81,98% καθώς συμμετέχουν 190 μέτοχοι, κατέχοντες ισάριθμα δικαιώματα ψήφου για 175,6 εκατ. μετοχές.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, εγκρίθηκε επί της αρχής η εκπρόθεσμη συμμετοχή 70 μετόχων της Eλλάκτωρ που αντιπροσωπεύουν συνολικά το 23,5431% του μετοχικού κεφαλαίου (στο οποίο περιλαμβάνεται και έμμεσο ποσοστό της Greenhill, που δεν είχε εμφανιστεί στην έκτακτη γ.σ. της 2ας Απριλίου).

Νωρίτερα, είχε γνωστοποιηθεί ότι η Greenhill συμμετέχει με το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δηλαδή με 42.980.666 μετοχές). Πληρεξούσιοι της πλευράς των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη ορίστηκαν ήδη οι κ.κ. Ιάκωβος Βινιέρης, Αλέξανδρος Εξάρχου, Ιωάννης Ηρειώτης.

Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής της Greenhill

Στην αρχή της διαδικασίας, είχε απορριφθεί και το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Greenhill Investments Limited, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή Γ.Σ. της Eλλάκτωρ, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2021 καθώς και οι μετέπειτα αποφάσεις του Δ.Σ. που εκλέχθηκε από τη συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

 


Εμείς θα είμαστε εδώ κι όταν οι άλλοι θα «αποεπενδύσουν».

Greenhill: Σύντομα θα δικαιωθούμε...

Η Greenhill Investments Limited στην σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ανέδειξε τα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία και πρότεινε πραγματικές και ουσιώδεις λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων και για την εξυγίανσή της, υποστήριξε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της μετά το τέλος τη διαδικασίας.

Η Γεν. Συνέλευση δεν άκουσε τις προτάσεις μας και η πλειοψηφία ακολούθησε τις εύκολες λύσεις της διοίκησης της εταιρείας. Χωρίς να θέλουμε να προμαντεύσουμε τις εξελίξεις, είμαστε βέβαιοι ότι σε σύντομο χρόνο θα δικαιωθούμε καθώς οι περισσότεροι μέτοχοι θα αντιληφθούν ότι παραπλανήθηκαν.

Απευθυνθήκαμε στους μετόχους με θάρρος και τους είπαμε την αλήθεια. Ζητήσαμε έλεγχο της εταιρείας για τα τελευταία δέκα χρόνια της δραστηριότητάς της αλλά δυστυχώς το ΔΣ δεν περιέλαβε το σχετικό αίτημα μας στην ημερήσια διάταξη, δίδοντας έτσι ασυλία στους «συνεταίρους» της ομάδας μετόχων, που εξ εφόδου κατέλαβαν και ελέγχουν την εταιρεία.

Η εταιρεία μας μολονότι εξυβρίστηκε και συκοφαντήθηκε θα συνεχίσει να εργάζεται για την διάσωση και την εξυγίανση του Ομίλου και την διάσωση των 6.500 θέσεων εργασίας. Επενδύσαμε στην πατρίδα μας ακούγοντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και θα προασπίσουμε την επένδυσή μας γιατί πιστεύουμε στην ελληνική οικονομία και την ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα θα στηρίζουμε την εταιρία και το προσωπικό της σε όλα τα επίπεδα και θα είμαστε εκεί ακόμα και όταν οι άλλοι θα αποεπενδύουν και θα φεύγουν. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την τήρηση της νομιμότητας για την διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων, για το καλό των εργαζόμενων του Ομίλου και για την προαγωγή της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v