Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντληση κεφαλαίων σχεδιάζει η Performance

Οι φετινοί στόχοι της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, μετά τη  μεγάλη αύξηση οικονομικών επιδόσεων που σημείωσε το 2020. Ζητούμενο η άντληση πρόσθετων κεφαλαίων για να επιταχυνθεί η εξέλιξη του επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Αντληση κεφαλαίων σχεδιάζει η Performance

Πολύ σημαντική βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε το 2020 η Performance Technologies, καθώς σύμφωνα με τις ετήσιες λογιστικές της καταστάσεις: 

  • Ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε από τα 25,9 στα 31,3 εκατ. ευρώ.
  • Το EBITDA από 3,4 ανέβηκε στα 4,38 εκατ. ευρώ.
  • Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,67 εκατ. ευρώ, έναντι 1,87 εκατ. το 2019. 
  • Στις 31/12/2020 ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέβηκαν στα 8,05 εκατ. ευρώ.

Οι προτεραιότητες που έχει θέσει για φέτος η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής (όπως αυτές αναφέρονται στις λογιστικές της καταστάσεις) εστιάζονται σε:

Άντληση πρόσθετων κεφαλαίων για επιτάχυνση εκτέλεσης του Επιχειρηματικού Σχεδίου (δεν έχει γίνει ακόμα IPO). 

Περαιτέρω ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού και μέσων για την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε. 

• Επέκταση της πελατειακής βάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ταυτόχρονη αύξηση του share-of-wallet σε υφιστάμενους πελάτες για πρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες. 

Ανάληψη και εκτέλεση έργων στο πεδίο ειδίκευσης της από τον Δημόσιο τομέα. Η Εταιρεία πιστεύει ότι είναι κατάλληλα τοποθετημένη και εστιασμένη ώστε να εκμεταλλευθεί επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται ακόμα και σε περιόδους ισχυρής ύφεσης, όπως η παρούσα που διανύει η ελληνική οικονομία τα τελευταία 11 έτη. 

Κύριοι στόχοι της εταιρείας παραμένουν η περαιτέρω ανάπτυξη οργανικής κερδοφορίας, η αξιοποίηση των ισχυρών συνεργασιών με σημαντικούς εταίρους (πελάτες, προμηθευτές, στρατηγικούς επενδυτές) εντός και εκτός Ελλάδος, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, η απόκτηση και εμβάθυνση ισχυρής τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη και εξέλιξη ελκυστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v