Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Prodea Investments: Προς έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ

Σκοπός η χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, το οποίο διαμορφώνεται στα 400 εκατ. ευρώ και αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων και logistics.

Prodea Investments: Προς έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ

Ομολογιακή έκδοση στο εύρος των 250-300 εκατ. ευρώ δρομολογεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Prodea Investments, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το εν εξελίξει επενδυτικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ομόλογο χωρίς εξασφαλίσεις, όπου μικρό μέρος αυτού ενδεχομένως να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενες υποχρεώσεις.

Ο κύριος όγκος ωστόσο αναμένεται να κατευθυνθεί στην προσάρτηση νέων ακινήτων από την ΑΕΕΑΠ, η διοίκηση της οποίας έχει ήδη προχωρημένες συζητήσεις και προσύμφωνα αγοράς. Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Α. Καρυτινού, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, η Prodea σχεδιάζει επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ την προσεχή τριετία, που αφορούν κυρίως κλάδους όπως τα γραφεία και τα logistics.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Prodea Investments προχώρησε σε κινήσεις περαιτέρω ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της, όπως η συμφωνία με τη Lamda Development για την απόκτηση του κτιρίου γραφείων Ilida Business Center στο Μαρούσι. Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 11.750 τ.μ., με την αξία τής εν λόγω επένδυσης να υπολογίζεται σε 39 εκατ. ευρώ, όσο ήταν δηλαδή το τραπεζικό δάνειο που συνοδεύει το συγκεκριμένο κτίριο.

Πρόκειται για ακίνητο που δεν είναι πλήρως μισθωμένο, οπότε αναμένεται να προσφέρει περαιτέρω αποδόσεις
Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε στη σύναψη νέας στρατηγικής συμμαχίας με το Tarvos Fund, με αντικείμενο τη σύναψη μεικτής εταιρείας (Joint Venture) και τη μεγιστοποίηση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτουν τα δύο συμβαλλόμενα μέρη στην ιταλική αγορά.

Νωρίτερα δε είχε συνάψει νέα κοινή εταιρεία με το γκρουπ Yoda, όπου εισφέρθηκαν τα μεγάλα τουριστικά ακίνητα της εταιρείας και δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος επενδυτικός βραχίονας με έδρα την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v