Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμισε την Ελλάκτωρ σε Β η Fitch, αρνητικό το outlook

Η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη διαρροή κεφαλαίων για τη στήριξη θυγατρικών με επαναλαμβανόμενες ζημιές, όπως η Ακτωρ Κατασκευαστική, τονίζει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Υποβάθμισε την Ελλάκτωρ σε Β η Fitch, αρνητικό το outlook

Την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάκτωρ υποβάθμισε η Fitch, σε Β από Β+ ενώ θέτει και αρνητικό outlook στο rating της εισηγμένης. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη διαρροή κεφαλαίων για τη στήριξη θυγατρικών με επαναλαμβανόμενες ζημιές, όπως η Ακτωρ Κατασκευαστική. 

Η Fitch εκτιμά ότι η απομόχλευση της εταιρίας ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο έναντι του αρχικού προγραμματισμού. 

Ωστόσο, η ισχυρή ρευστότητα της εταιρίας και η απουσία άμεσων αναγκών αναχρηματοδότησης είναι θετικά στοιχεία για την πιστοληπτική αξιολόγηση της εισηγμένης. 

Η αξιολόγηση Β αντανακλά το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης στις υποδομές. Τα έσοδα από τα διόδια αποτέλεσαν το 60% των ενοποιημένων EBITDA της Ελλάκτωρ το 2020, ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από αιολικά πάρκα και τον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων.   

Το αρνητικό outlook αντανακλά την περιορισμένη ορατότητα για την ανάκαμψη της κίνησης των ΙΧ και των εσόδων της εταιρίας, σε συνδυασμό με αβεβαιότητες όπως η επικείμενη λήξη της σύμβασης της Αττικής Οδού το Σεπτέμβριο του 2024. Η Fitch αναμένει ότι η κίνηση στους δρόμους θα ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 έως τις αρχές του 2023, έναν χρόνο πριν τη λήξη της σύμβασης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v