Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Όμιλος Ιασώ υιοθετεί την Κιβωτό του Κόσμου

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ αγκαλιάζει αυτή τη μεγάλη οικογένεια των 400 παιδιών με τις οικογένειες τους, λαμβάνοντας πιο ουσιαστικό ρόλο στο έργο της Κιβωτού για την επούλωση των παιδικών τραυμάτων.

Ο Όμιλος Ιασώ υιοθετεί την Κιβωτό του Κόσμου

Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων του ΙΑΣΩ και στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «δίπλα σας», ο Όμιλος ΙΑΣΩ υιοθετεί τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ αγκαλιάζει αυτή τη μεγάλη οικογένεια των 400 παιδιών με τις οικογένειες τους, λαμβάνοντας πιο ουσιαστικό ρόλο στο έργο της Κιβωτού για την επούλωση των παιδικών τραυμάτων. Επίσης, η συνεργασία διευρύνεται και στην Κεντρική Ελλάδα για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για το παράρτημα του Βόλου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι Φιλοξενίας Παιδιών, στην περιοχή του Κολωνού, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, μεταξύ των κ.κ. Πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, του Δρ. Γεώργιου Σταματίου, Προέδρου ΔΣ Ομίλου ΙΑΣΩ και της Χριστίνας Ταμπουρέα, CCO Ομίλου ΙΑΣΩ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το σημαντικό έργο που προσφέρει η Κιβωτός του Κόσμου σε όλη την Ελλάδα καθώς και την κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Ο Πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου επισήμανε ότι: «Η συνεργασία με το ΙΑΣΩ είναι πάρα πολύ σημαντική. Φανταστείτε ότι μιλάμε για εκατοντάδες παιδιά -χώρια τα άλλα 400 που είναι μονογονεϊκές οικογένειες και είναι απ’ έξω- για τα οποία φροντίζουμε για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη μέσα από τον εθελοντισμό και τη συνεργασία που έχουμε με ανθρώπους που μας στηρίζουν στο κομμάτι αυτό, όπως το ΙΑΣΩ με το οποίο από το 2015 έχουμε αυτή την αγαστή συνεργασία. Το ΙΑΣΩ φροντίζει τα παιδιά μας, καλύπτοντας ουσιαστικά ένα πολύ μεγάλο έξοδο, αν το συνυπολογίσει κάποιος στο μεγάλωμα των παιδιών.

Το τελευταίο διάστημα μέσω του ΙΑΣΩ γίνονται όλα τα μοριακά τεστ στο προσωπικό μας και στα παιδιά. Είναι μια πολύ μεγάλη βοήθεια. Αλλά και στο Βόλο υπάρχει η αντίστοιχη μονάδα του ΙΑΣΩ όπου θα εξυπηρετηθούμε και εκεί.

Η Κιβωτός του Κόσμου αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περί τα 400 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε σπίτια φιλοξενίας στην Αττική, στην Καλαμάτα, στην Ήπειρο, στο Βόλο, στη Χίο, ενώ διαθέτουμε το μοναδικό κέντρο φιλοξενίας παιδιών στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς φιλοξενούμε παιδιά από τη Λήμνο έως τη Ρόδο.

Εμείς αυτό που προσφέρουμε στα παιδιά είναι πρωτίστως η θεραπεία των ψυχικών τραυμάτων και εν συνεχεία η φιλοξενία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Καταφέρνουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά και μέσω της αναδοχής που ασκούμε να βρουν την αποκλειστικότητα του γονιού, τον μπαμπά και τη μαμά. Στις άλλες περιπτώσεις, στα μεγάλα παιδιά, αυτά τα μεγαλώνουμε μέχρι την ενηλικίωσή τους ώστε μετά να σπουδάσουν και να βγουν μέσα από την Κιβωτό και τα Γεωργικά μας σχολεία και να συνεχίσουν είτε ως νέοι αγρότες, είτε μέσω των πανεπιστημίων, ανάλογα το επίπεδό τους».

Ο Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος ΔΣ του Ομίλου ΙΑΣΩ δήλωσε ότι: «Με τα 25 χρόνια λειτουργίας που έκλεισε φέτος το ΙΑΣΩ, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε την Κιβωτό του Κόσμου. Παρότι έχουμε μια συνεργασία από το 2015, σήμερα είπαμε ότι με το κλείσιμο των 25 ετών του ΙΑΣΩ, αναλαμβάνουμε ό,τι έχει σχέση με την παροχή υπηρεσιών υγείας στον Όμιλο ΙΑΣΩ: εξετάσεις, χειρουργεία, καλύπτουμε τα παιδιά βασικά. Επίσης, με τα τεστ covid-19 μέσα στο χρόνο που πέρασε, καλύψαμε όλες τις ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου, και των παιδιών και του προσωπικού των τριών δομών της Αθήνας, όπου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 200 test covid-19. Όπως μας ανέφερε ο Πατέρας Αντώνιος έχει επεκταθεί πια σε όλη την Ελλάδα. Μια από αυτές τις περιοχές είναι το Διμήνι στο Βόλο. Έχει δύο δομές και εκεί η συγγένειά μας είναι το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας οπότε θα καλύψουμε της ανάγκες της Κιβωτού και εκεί».

Η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, CCO του Ομίλου ΙΑΣΩ ανέφερε ότι: «Με το πολυβραβευμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, «δίπλα σας», στηρίζουμε πάνω από 25 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Στεκόμαστε δίπλα τους, σε όλες τις ανάγκες υγείας τους. Είμαστε δίπλα στα παιδιά, στις μητέρες, στις οικογένειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου κάνει μία καταπληκτική δουλειά, αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Είμαστε πολύ συγκινημένοι που ο Πρόεδρός μας μεγαλώνει αυτή τη συνεργασία ακόμη περισσότερο. Για όλες τις δράσεις που μάθαμε, της Κιβωτού, οι οποίες εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα πλέον, είναι εντυπωσιακό και θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v