Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Forthnet γίνεται Nova, μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία και κοιτά προς τη Wind

Τέλος εποχής για το λογότυπο της Forthnet εξήγγειλε πριν από λίγο η διοίκηση της United Group ενώ την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Wind. Τι απαντούν κύκλοι της εταιρείας κινητής.

Η Forthnet γίνεται Nova, μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία και κοιτά προς τη Wind

Η Forthnet ανακοίνωσε σήμερα τη μετονομασία της εταιρείας σε Nova. Το νέο πρόσωπο της Nova και το σχέδιο για να αναστραφεί η πτωτική πορεία των τελευταίων ετών παρουσίασαν σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group Victoriya Boklag και ο διευθύνων σύμβουλος της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Όπως παραδέχθηκαν απαντώντας σε ερωτήσεις, υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της WIND από τη United, έτσι ώστε να επεκταθεί στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους μετόχους της εταιρείας.

«Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μιλήσει με τους μετόχους» είναι η απάντηση κύκλων της Wind στους οποίους απευθύνθηκε το Euro2day.gr, ζητώντας σχόλιο για τα παραπάνω.

Παράλληλα τόσο η κα Boklag όσο και ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, υποστηρίζοντας ότι έχουν την τεχνογνωσία για να προχωρήσουν στη διεκδίκηση τέτοιων έργων τους λόγω του Σύζευξις 1. Παράλληλα γνωστοποίησαν τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας στη χώρα μας, κάτι που έχει ήδη έγινε σε Σλοβενία και Σερβία.

Η Nova βρίσκεται εν μέσω ενός συνολικού μετασχηματισμού, με τη στήριξη που έχει ως πλήρες (100%), πλέον, μέλος της United Group που εξυπηρετεί 11 εκατομμύρια πελάτες και παράγει 55 κανάλια σε 8 χώρες. Παράλληλα, πλειοψηφικός μέτοχος της United Group είναι η BC Partners, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, της οποίας Managing Partner είναι ο Νίκος Σταθόπουλος.

«Αυτή είναι η αρχή μίας δυναμικής νέας εποχής για τη Nova. Χτίζουμε πάνω στην κληρονομιά καινοτομίας της εταιρείας και μεταμορφώνουμε τη Nova σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και media, ενδυναμώνοντάς την με τη σημαντική εμπειρία μας, την εξειδίκευση και το εκτόπισμά μας», τόνισε η CEO του United Group κα Victoriya Boklag.

Η Nova είναι ιστορικά ο μεγαλύτερος επενδυτής σε περιεχόμενο Pay TV στην Ελλάδα, με ετήσιες δαπάνες που αγγίζουν τα €100 εκατομμύρια. Με την περιφερειακή εμβέλεια της United Group, οι αθλητικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες της Nova θα είναι ισχυρότερες από ποτέ. Από την επόμενη σεζόν, και παράλληλα με το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, τη EuroLeague οι συνδρομητές θα μπορούν να παρακολουθούν τους προκριματικούς της UEFA, την Bundesliga και τη LaLiga καθώς και οι αναμετρήσεις αστέρων του τένις στο Wimbledon, το Davis Cup και το ATP Cup. Η Nova έχει επίσης εξασφαλίσει τα δικαιώματα για σημαντικές διοργανώσεις της FIBA, το Coppa Italia, τα ολλανδικά και βελγικά πρωταθλήματα αλλά και πολλά ακόμη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος ανέφερε πως επιπλέον η εταιρεία πραγματοποιεί επενδύσεις για την κατασκευή νέων υποδομών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων πληροφορικής, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον ανασχεδιασμό του brand Nova και την αναβάθμιση των σημείων επαφής με τους πελάτες.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του επενδυτικού της σχεδίου, η United Group προχωρά σε επένδυση επιπλέον €50 εκατομμυρίων στη Nova μέχρι το τέλος του έτους. Το ποσό αυτό προστίθεται στα περισσότερα από €150 εκατομμύρια που επενδύθηκαν το τελευταίο εξάμηνο για την απόκτηση και την αναδιάρθρωση της εταιρείας, ενώ η δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου για τη Nova βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Ο κύριος Γεωργιόπουλος υπογράμμισε το γεγονός πως ένας σημαντικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά NGA δίκτυα και -όπου είναι εφικτό- η κατασκευή ιδιόκτητων υποδομών.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε μοναδικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες και θα μπορούμε να παρέχουμε στους Έλληνες καταναλωτές κάποια από αυτά αμέσως μετά το καλοκαίρι. Τους επόμενους μήνες θα δείτε σημαντικές αλλαγές αλλά και νέες υπηρεσίες και προϊόντα», είπε.

«Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα που έρχονται. Είναι μία κομβική στιγμή για όλους εμάς στη Nova», πρόσθεσε ο κος Γεωργιόπουλος, CEO της Nova, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της νέας διοίκησης και εξειδίκευσης που φέρνει η United Group αναβαθμίζοντας την εταιρεία.

Η κα Bloklag δήλωσε πως η United Group, που διαχειρίζεται πολλά από τα πιο επιτυχημένα brands τηλεπικοινωνιών και media της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει εντυπωσιαστεί από τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. «Πιστεύουμε ότι η είσοδός μας στην ελληνική αγορά θα τονώσει τον ανταγωνισμό και την καινοτομία, προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών», πρόσθεσε η Victoriya Boklag.

Μαρία Μόσχου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v