Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΑΒ: Κλίμα εκφοβισμού από τους συνδικαλιστές

«Η Διοίκηση της ΕΑΒ έχοντας επί εβδομάδες επιδιώξει και εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καλόπιστου και ουσιαστικού διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους , δηλώνει ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές», σημειώνει σχετική ανακοίνωση. Η αντίδραση του Αδ. Γεωργιάδη.

ΕΑΒ: Κλίμα εκφοβισμού από τους συνδικαλιστές

Σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι Βοιωτίας και παρότι είχαν αποφασιστεί από το Δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα κατά όσων συνδικαλιστών παρεμπόδιζαν την είσοδο σε εργολαβικό προσωπικό, σημειώθηκαν εκ νέου ενέργειες σε βάρος των ανθρώπων που προσήλθαν να εργαστούν, διαταράσσοντας για μία ακόμη φορά τη λειτουργία της επιχείρησης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΒ, οι λίγοι συγκεντρωθέντες εντός των εγκαταστάσεων- εν ώρα εργασίας- με φωνές και τηλεβόες, δημιούργησαν κλίμα εκφοβισμού, άσκησαν αφόρητη πίεση στο εργολαβικό προσωπικό, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ένταση.

Η Διοίκηση της ΕΑΒ έχοντας επί εβδομάδες επιδιώξει και εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καλόπιστου και ουσιαστικού διαλόγου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους , δηλώνει ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος της εταιρείας και των 1.500 εργαζομένων της. Αυτές οι ακατανόητες ενέργειες όχι απλά θέτουν σε κίνδυνο κρίσιμα για την βιωσιμότητα της ΕΑΒ προγράμματα και συμβόλαια, αλλά υπονομεύουν ευθέως το κύρος, την αξιοπιστία και την εταιρική φήμη που έχτισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαχρονικά.

Και η συγκυρία αυτών των ενεργειών τις καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνες, καθώς η ΕΑΒ προχωρά σε εκατοντάδες νέες προσλήψεις, διαπραγματεύεται και υπογράφει νέες συμφωνίες , έχοντας γυρίσει σελίδα με μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον της. Όσοι επιδιώκουν την επιστροφή στο παρελθόν, όσοι υπονομεύουν αυτή την αναπτυξιακή πορεία για λόγους που μόνον οι ίδιοι ξέρουν, να γνωρίζουν ότι είναι θλιβερά μόνοι . Η ΕΑΒ θα προχωρήσει αποφασιστικά στη νέα εποχή υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον και τιμώντας τους ανθρώπους της, καταλήγει η ανακοίνωση.  

Γεωργιάδης: Η νομιμότητα θα υπερισχύσει, η ΕΑΒ θα σωθεί 

Στο θέμα αναφέρθηκε με αναρτήσεις του και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. 

«Μετά την δικαστική απόφαση οι εργαζόμενοι του εργολάβου της Lockheed Martin μπήκαν στην ΕΑΒ. Κατά την εκτέλεση των εργασιών τους όμως μερικοί υπάλληλοι της ΕΑΒ, υπό το πρόσχημα συνδικαλιστικής δράσης, προχώρησαν σε έκνομες ενέργειες ψυχολογικής πίεσης εναντίον τους. 

Κλήθηκε η ΕΛΑΣ η οποία και κατέγραψε το περιστατικό και ταυτοποίησε τα πρόσωπα που το έκαναν. Οι παρουσία των ανθρώπων αυτών στην εταιρία υπό αυτή την συμπεριφορά θέτει την ίδια την ύπαρξη της εταιρίας σε άμεσο κίνδυνο επιβίωσης. Η νομιμότητα θα υπερισχύσει και η ΕΑΒ θα σωθεί!», αναφέρει ο υπουργός.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v