Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σκληρή αντιπαράθεση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη ΓΣ και τις εξουσιοδοτήσεις

Κατά των αποφάσεων της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ θα στραφεί νομικά η μέτοχος του 25,5%. Αντιρρήσεις για τις εξουσιοδοτήσεις στο Δ.Σ., που αφορούν σε μελλοντικές ΑΜΚ και στη διανομή stock option.

Νέα σκληρή αντιπαράθεση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη ΓΣ και τις εξουσιοδοτήσεις

Την πρόθεσή της να προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της χθεσινή τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου Ελλάκτωρ εκφράζει η πλευρά της Greenhill Investements (συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη), η οποία αν και μέτοχος του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου, μετά από επεισοδιακή ανταλλαγή εγγράφων και αντεγκλήσεων αποκλείστηκε από τη συμμετοχή και τη διαδικασία ψηφοφορίας επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ως εκ τούτου, η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτίας 56,03%, ωστόσο, επί του συγκεκριμένου ποσοστού η υπεροχή της Reggeborgh Invest έγειρε προς την υπερψήφιση των θεμάτων με συντριπτική πλειοψηφία.

Ειδικότερα, το ζήτημα που αφορούσε στην παροχή εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (βάσει του άρθρου 24 παρ. 1β του Ν. 4548/2018) για την προσεχή 5τία χωρίς προηγούμενη έγκριση γενικής συνελεύσεως υπερψηφίστηκε με ποσοστό 98,11%.

Η παραπάνω απόφαση -σε μια εταιρεία στην οποία συνεχίζει να υφίσταται μετοχική ασυμφωνία- εκ των πραγμάτων αποδυναμώνει τη θέση της Greenhill Investments, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σημειώνεται πως πέραν του παραπάνω ζητήματος, η πλευρά Greenhill αντιτίθεται και στο πρόγραμμα διάθεσης μετοχών (stock option) σε στελέχη της διοίκησης της εταιρείας και του προσωπικού, για το οποίο η γ.σ. ενέκρινε την παροχή εξουσίας προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, προκειμένου να προχωρήσει κατά το δοκούν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο πρόγραμμα stock options και συνδέουν το συγκεκριμένο θέμα με την παροχή εξουσίας για μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου, εκτιμώντας ότι αφορούν την έκδοση νέων μετοχών προς διανομή στα στελέχη της Eλλάκτωρ.

Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Greenhill και τη νομική προσφυγή κατά τη Γ.Σ., οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως τα νομιμοποιητικά έγγραφα που παρουσιάστηκαν από την Aeolus Invest (κάτοχο του ενεχύρου των μετοχών) αλλά και την Greenhill ήταν εκείνα που της επέτρεψαν να συμμετάσχει στην τελευταία έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της Eλλάκτωρ τον Απρίλιο, κατά την οποία εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν πως η απόφαση της δικαιοσύνης, όποια κι αν είναι, θα δημιουργήσει πρόβλημα νομιμοποίησης των αποφάσεων είτε της έκτακτης Γ.Σ. του Απριλίου είτε της χθεσινής τακτικής Γ.Σ. των μετόχων του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v