Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Πώς μπήκαν τίτλοι τέλους στη συμμετοχή του Λ. Μπόμπολα

Ποσοστό πέριξ του 0,30% κατέχει πλέον ο άλλοτε επικεφαλής του ομίλου, μετά και τη χθεσινή μεταβίβαση ποσοστού 2,83% στη Reggeborgh Invest. Είχε προηγηθεί μεταβίβαση ποσοστού 9,49% στους Ολλανδούς.

Ελλάκτωρ: Πώς μπήκαν τίτλοι τέλους στη συμμετοχή του Λ. Μπόμπολα

Πραγματοποιήθηκε χθες μέσω χρηματιστηριακής συναλλαγής η ρευστοποίηση ποσοστού που διέθετε στην Ελλάκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας που είχε συνάψει με τη Reggeborgh Invest ο άλλοτε κραταιός μέτοχος του ομίλου, είχε στις 28 Μαΐου πουλήσει ποσοστό 9,49% της εταιρείας, με τιμή ανά μετοχή 1,20 ευρώ.

Χθες πραγματοποιήθηκε μεταβίβαση ποσοστού 2,83%, στο πλαίσιο του δικαιώματος προαίρεσης που είχε συμφωνηθεί με την ολλανδική εταιρεία, με τιμή ανά μετοχή το 1,7 ευρώ.

Ως εκ τούτου, ο Λ. Μπόμπολας παραμένει μέτοχος ποσοστού πέριξ του 0,30% του μετοχικού κεφαλαίου της Eλλάκτωρ, έχοντας πρακτικά μηδενίσει τη θέση του.

Προς το παρόν παραμένει διοικητικό στέλεχος σε Ηλέκτωρ και Eλλάκτωρ (μετά τις αλλαγές των διοικήσεων που είχε ανακοινώσει η Reggeborgh Invest), χωρίς ωστόσο περαιτέρω ενημέρωση για το πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία των δύο πλευρών στο μέλλον.

Η μετοχική αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα από την Eλλάκτωρ είχε δρομολογηθεί με τη συμφωνία του με τη Reggeborgh τον περασμένο Σεπτέμβριο. Προέβλεπε δικαίωμα εξαγοράς 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Eλλάκτωρ σε προσυμφωνημένη τιμή, που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του εισηγμένου ομίλου.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτέλεσε και αντικείμενο δικαστικής διαμάχης με το έτερο μετοχικό μπλοκ στον όμιλο Eλλάκτωρ -την Greenhill Investment των εφοπλιστών Δ. Μπάκου - Γ. Καϋμενάκη-, το οποίο έχει κινηθεί δικαστικά, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα την εκχώρηση της θυγατρικής του ομίλου Ηλέκτωρ στον Λ. Μπόμπολα.

Ακολούθησε παράταση -μικρής διάρκειας- στην εξάσκηση του δικαιώματος αγοράς, που αρχικά εξέπνεε 10/5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v