Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marina Tower: Αυτός είναι ο πράσινος ουρανοξύστης-τοπόσημο του Ελληνικού

Με πιστοποίηση LEED Gold ο Marina Tower. Κάθετος κήπος και κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου. Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, γυμναστήρια, γήπεδα τένις, πισίνες και spa για τους ενοίκους του Πύργου.

Marina Tower: Αυτός είναι ο πράσινος ουρανοξύστης-τοπόσημο του Ελληνικού

Το πρώτο από τα έξι ψηλά κτίρια που θα δημιουργηθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό παρουσίασε χθες επισήμως η Lamda Development. Πρόκειται για τον Marina Tower (ύψους 200 μέτρων), τον πρώτο ουρανοξύστη της χώρας και έναν από τους λίγους της Μεσογείου, καθώς οι προδιαγραφές του τον καθιστούν μοναδικό στο είδος του.

Κατ’ αρχάς η θέση του βρίσκεται πάνω στην παραλία του Αγίου Κοσμά με ανεμπόδιστη θέα στον Σαρωνικό, η οποία θα είναι διαθέσιμη και για τα 200 διαμερίσματα που θα δημιουργηθούν στους 45 ορόφους του.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners, το κτίριο θα φέρει την κορυφαία περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED Gold, γεγονός που θα μειώσει κατά 35% την κατανάλωση ενέργειας (σε σχέση με μια συμβατική κατασκευή). Επιπλέον, και βάσει του σχεδιασμού του, θα καθορίζεται από μια «πράσινη σπονδυλική στήλη», καθώς σε όλο το ύψος του προβλέπεται η δημιουργία κρεμαστού κήπου.

Κατά την επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, η δημιουργία του ουρανοξύστη-τοποσήμου συνάδει αφενός με την οικονομική αντίληψη περισσότερων κατοικιών σε μικρότερη έκταση γης, και αφετέρου, αφήνει χώρο για τη δημιουργία ποιοτικών κοινόχρηστων χώρων αλλά και πάρκων.

Πέρα από τα πολυτελή διαμερίσματα, το συγκρότημα του Marina Tower θα πλαισιωθεί από γυμναστήρια, γήπεδα τένις, πισίνες, κέντρο spa και ευεξίας, αίθρια και χώρους πρασίνου.

Σημειώνεται πως το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο της Foster + Partners συνεργάζεται εδώ και μια επταετία με τη Lamda Develοpment, έχοντας μελετήσει ολόκληρο το master plan της επένδυσης στο Ελληνικό και έχοντας υλοποιήσει και τις πολεοδομικές μελέτες για το έργο.

Πέραν ωστόσο της Foster + Partners, η Lamda Develοpment έχει συγκροτήσει Επιτροπή Αξιολόγησης των αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών έργων, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Σ’ αυτή συμμετέχουν ο κ. Γιάννης Ρωμανός, διευθύνων σύμβουλος του γραφείου Αλέξανδρος Τομπάζης (το οποίο έχει αναλάβει και το έργο υπογειοποίησης της παραλιακής, μπροστά από τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά), ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Κίζης, ο καθηγητής του ΑΠΘ Αν. Κωτσιόπουλος, ο Θωμάς Δοξιάδης του γραφείου Doxiadis+ και ο Β. Καβουλάκος της εταιρείας ΤΕΚΕΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πύργος Κατοικιών συμπεριλαμβάνεται στα έργα της πρώτης πενταετίας και αναπτύσσεται ως επένδυση αποκλειστικά από τη Lamda Develοpment.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v