Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου η Alpha Bank

Στον Global Standard του MSCI είσερχεται η Alpha Bank μία ημέρα μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα δύο σενάρια της JP Morgan.

Στον Global Standard του MSCI από 14 Ιουλίου η Alpha Bank

Στο δείκτη Global Standard του MSCI εισέρχεται η Alpha Bank από 14 Iουλίου, μία ημέρα μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ταμπλό του ΧΑ που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η JP Morgan, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί από 1.546 εκατ. μετοχές σε 2.346 εκατ. μετοχές. Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο στις 13 Ιουλίου. H Αlpha Bank είναι ήδη μέλος του δείκτη MSCI EM Small Cap & FTSE EM.

Πιθανές επιπτώσεις στον δείκτη MSCI

Καθώς το γεγονός αναμένεται να αυξήσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά περισσότερο από 50%, ο MSCI πιθανότατα να προβεί σε επανεξέταση τμήματος μεγέθους μαζί με το γεγονός.

Η κεφαλαιοποίηση είναι επί του παρόντος πάνω από το όριο που απαιτείται για την ένταξη στον δείκτη MSCI Greece Index (το όριο είναι επί του παρόντος ~2,5 δισ. δολάρια) και ως εκ τούτου, η MSCI ενδέχεται να προωθήσει την Alpha στον δείκτη MSCI EM Standard.

Στο πρώτο σενάριο διατήρησης στον Small Cap, οι εισροές μπορεί να ανέλθουν σε 37,92 εκατ. δολάρια, αλλά η αναβάθμιση στον δείκτη Standard, θα δώσει εισροές της τάξεως των 207,8 εκατ. δολαρίων.

Τα δύο σενάρια, 1) αν η MSCI διατηρήσει την Alpha στον δείκτη Small Cap., 2) αν η MSCI προωθήσει την Alpha bank στον δείκτη Standard.

Ο οίκος FTSE, δεδομένου του μεγέθους της προσφοράς των μετοχών, είναι πιθανό να προχωρήσει σε αύξηση της συμμετοχής των νέων μετοχών στον δείκτη FTSE Emerging Index. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v