Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στα 147 εκατ. ευρώ το τίμημα για τα γραφεία στο Ελληνικό

Ο όμιλος θα πληρώσει 3.675 ευρώ το τετραγωνικό για 40 χιλ. τ.μ σε δύο κτήρια, τα οποία θα αναπτυχθούν στο business center του Ελληνικού. Εξοικονόμηση κόστους άνω των 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πειραιώς: Στα 147 εκατ. ευρώ το τίμημα για τα γραφεία στο Ελληνικό

Στα 147 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα που θα καταβάλει ο όμιλος Πειραιώς στη Lamda Development, για την αγορά γραφειακών χώρων, επιφάνειας 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στο business center, το οποίο προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο Ελληνικό από την πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης.

Χθες, Πειραιώς και Lamda ανακοίνωσαν την υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι η Lamda θα αναπτύξει και θα πωλήσει στην Πειραιώς με το κλειδί στο χέρι χώρους γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. ως το 2025

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι κεντρικές υπηρεσίες του ομίλου Πειραιώς θα στεγαστούν στους γραφειακούς χώρους που προβλέπεται να αναπτυχθούν πάνω από το Mall της Λ. Βουλιαγμένης, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες σε κοντινό κτήριο του business center.

Στα δύο κτήρια θα μετεγκατασταθούν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες, που διατηρεί η τράπεζα στην περιφέρεια Αττικής. Υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε 18 κτήρια, με τα ετήσια μισθώματα να πλησιάζουν τα 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς, με την ολοκλήρωση της μεταφοράς η ετήσια εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους υπολογίζεται σε άνω των 10 εκατ. ευρώ. Η επένδυση προβλέπεται να αποσβεστεί σε βάθος 40ετίας.

Η Πειραιώς θα πληρώσει 3.675 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για γραφεία υψηλών προδιαγραφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v