Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση MLS: Ζήτημα παραπλάνησης των επενδυτών εξετάζει η ΕΚ

Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Επιτροπή η μεγάλη μείωση στο πάγιο ενεργητικό της εταιρείας. Τι σημαίνει πιθανή έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπόθεση MLS: Ζήτημα παραπλάνησης των επενδυτών εξετάζει η ΕΚ

Το θέμα της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού μέσα από την έκδοση των λογιστικών της καταστάσεων εξετάζει στην υπόθεση MLS, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Επιτροπή πώς το πάγιο ενεργητικό της εταιρείας μειώθηκε τόσο πολύ μέσα σε ένα μόλις δωδεκάμηνο, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια, που ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ, να καταστούν έντονα αρνητικά (-12,2 εκατ. ευρώ). Ειδικότερα, θα εξεταστεί μήπως η τόσο μεγάλη «τρύπα» δεν προέκυψε μόνο από τις εξελίξεις του έτους, αλλά προϋπήρχε σε μεγάλο βαθμό από το παρελθόν.

Σε περίπτωση που τελικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αυτό μεταφράζεται σε ποινές τόσο προς τη διοίκηση της ΜLS όσο και στο τμήμα εκείνο της εισηγμένης που σχετιζόταν με ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης (επιτροπές ελέγχου, εσωτερικός έλεγχος, κ.λπ.).

Πάντως, το ζήτημα της παρέμβασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση των μελών του Δ.Σ. της ΜLS φαίνεται να μην εξετάζεται, τουλάχιστον επί του παρόντος. Εξελίξεις αναμένονται πριν το τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v