Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγωγή ακύρωσης της ΓΣ από την Greenhill

Την ακύρωση των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης ζητά το εφοπλιστικό δίδυμο που ελέγχει το 25,5% της εταιρείας. Η προηγούμενη καταγγελία και η εκτίμηση της διοίκησης της Ελλάκτωρ. Μεταβίβαση των δικαιωμάτων ψήφου από την Aeolus στην Greenhill.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγωγή ακύρωσης της ΓΣ από την Greenhill

Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας Ελλάκτωρ με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης της 22ας Ιουνίου κατέθεσε η Greenhill Investments, μέτοχος του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία και είχε αποκλειστεί από την εν λόγω Γ.Σ.

Ως ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 3η Αυγούστου 2021, ημέρα που συμπίπτει με την ολοκλήρωσης της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων στην ΑΜΚ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, που διενεργεί ο όμιλος.

Σημειώνεται πως πριν την επίσημη εκδήλωση των νομικών ενεργειών εκ μέρους της Greenhill Investments είχε προηγηθεί καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ζητήθηκε η μη έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της Ελλάκτωρ.

Η διοίκηση της Eλλάκτωρ στο πλαίσιο των αναφορών στο Ε.Δ. για τις δικαστικές και κανονιστικές εκκρεμότητες είχε επισημάνει πως η Greenhill Investements Ltd «δεν νομιμοποιείται να προσβάλει την απόφαση της Τ.Γ.Σ., διότι δεν νομιμοποιείτο να συμμετάσχει στην Τ.Γ.Σ., τυχόν δε αγωγή ακύρωσης ή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκτιμάται ότι θα απορριπτόταν ως απαράδεκτη».

Σημειώνεται ότι κατά την τακτική Γ.Σ. της 22ας Ιουνίου δεν επετράπη η συμμετοχή της Greenhill Investments και άρα η ψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων καθώς κρίθηκε ότι στερούνταν των νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά την κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου των 54.815.876 μετοχών της, καθώς με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, αυτά παρέμεναν στην κατοχή της Aeolus Investors (η οποία έχει το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών).

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, το σύνολο των παραπάνω δικαιωμάτων ψήφου επί των ενεχυριασμέων μετοχών πέρασε πρόσφατα στη δικαιοδοσία της Greenhill Investments Ltd, απεμπλέκοντας σ’αυτό το επίπεδο την Aeolus Investors.

Στο πλαίσιο αυτό, νομικοί κύκλοι της πλευράς Ελλάκτωρ σημειώνουν πως ενδεχομένως η αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους του εφοπλιστικού διδύμου Δ.Μπάκου-Γ. Καϋμενάκη της Greenhill Investments να μην «νομιμοποιείται» καθώς έως και προ ημερών τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών παρέμεναν τυπικά στην Aeolus Investors.

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 21.07.2021, η μέτοχος «GREENHILL INVESTEMENTS LIMITED», κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η προαναφερόμενη αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ουδόλως σχετίζεται με τη διαδικασία της υπό εξέλιξη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v