Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ο όρος της Κομισιόν για την πώληση της Telekom Romania

Ζητά να πουληθεί η συμμετοχή της Telekom Romania Communications S.A. στην Telekom Romania Mobile Communications (κινητή). Η συμμετοχή θα αγοραστεί από τον ΟΤΕ. Εκτακτο μέρισμα και επαναγορές μετοχών το τελικό βήμα.

ΟΤΕ: Ο όρος της Κομισιόν για την πώληση της Telekom Romania

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε., ανακοινώνει ότι στις 28 Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή  Eπιτροπή (EΕ) ενέκρινε, υπό έναν όρο, τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, μεταξύ OTE και Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania  Communications S.A. (“TKR”)

Ειδικότερα, η Έγκριση θέτει ως όρο την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM). Ο ΟΤΕ κατέχει το υπόλοιπο 70%. Ο ΟΤΕ προτίθεται να αποκτήσει από την TKR, το 30% στην TKRM υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σε συνέχεια της Έγκρισης, η πώληση του 54% της TKR στην Orange Romania αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών, αφού εκπληρωθεί ο όρος που έθεσε η ΕΕ και πληρωθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις. Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v