Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπήκε στην ΑΜΚ η Greenhill, αγόρασε και δικαιώματα

Η πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέχει στη αύξηση κεφαλαίου. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αγόρασε επιπλέον δικαιώματα, ενώ ζητά μετοχές και από τις αδιάθετες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπήκε στην ΑΜΚ η Greenhill, αγόρασε και δικαιώματα

Τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιβεβαίωσαν πηγές προσκείμενες στην Greenhill.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός των δικαιωμάτων συμμετοχής βάση του ποσοστού τους απέκτησαν το 75% των δικαιωμάτων από την αγορά, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του ποσοστού τους στο 28,62% από 25,6% που κατείχαν πριν.

Επιπλέον σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ζήτησαν επισήμως και την αγορά 10 εκατομμυρίων μετοχών από τα αδιάθετα της αύξησης κεφαλαίου.

Οπως έγραψε νωρίτερα το Euro2day.gr, oλοκληρώνεται σήμερα η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ως μέτοχος του 28,2% η Reggerborgh Invest έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στην αύξηση εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα της και να καλύψει και τυχόν αδιάθετα.

Εφόσον η προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ καλυφθεί πλήρως τα καθαρά έσοδα –μετά την αφαίρεση εξόδων 1,6 εκατ. ευρώ- θα ανέλθουν σε 118,9 εκατ. ευρώ και όπως είναι ήδη γνωστό εξ αυτών τα 98,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Το παραπάνω ποσό θα αποπληρώσει επίσης το ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ (το οποίο αντλήθηκε στις 17.05.2021 για την κάλυψη βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων ως ενδιάμεση χρηματοδότηση). Το υπολειπόμενο ποσό 48,6 εκατ. ευρώ θα καλύψει υποχρεώσεις για την έξοδο της Άκτωρ από δραστηριότητες σε Αυστραλία, Βραζιλία, Αγγλία αλλά και για την κάλυψη υποχρεώσεων προς προμηθευτές και υπεργολάβους στην ελληνική αγορά.

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο ποσό των 20 εκατ. ευρώ από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου θα διατεθεί για τις προσεχείς επενδύσεις του ομίλου στον τομέα των ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v