Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές της αύξησης κεφαλαίου

Με ισχυρή ζήτηση ολοκληρώθηκε χθες η κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου με ιδιωτικά κεφάλαια. Αναμονή για την κατανομή των ποσοστών. Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill. Στις 17 Αυγούστου η αγωγή.

Ελλάκτωρ: Υπερκάλυψη κατά 2,2 φορές της αύξησης κεφαλαίου

Με υπερκάλυψη 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Ελλάκτωρ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, η οποία υλοποιήθηκε με 100% ιδιωτικά κεφάλαια.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το παραπάνω αποτέλεσμα αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και της ελληνικής οικονομίας, και στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης του Ομίλου που στόχο έχει να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Η ΑΜΚ θα γίνει με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, με αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές, ονομαστικής αξίας 0,04 ευρώ εκάστης και τιμής διάθεσης 0,90 ευρώ.

Τα κεφάλαια της αύξησης θα διατεθούν ως εξής: ποσό περίπου 98,6 εκατ. για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης και ποσό περίπου 20,3 εκατ. για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντός 12-18 μηνών.

Η Reggerborgh είχε ενημερώσει από νωρίς ότι θα καλύψει τυχόν αδιάθετα έως του ποσού των 16 εκατ. ευρώ. Η πλευρά Greenhill τελικώς επιβεβαίωσε επίσης αφενός τη συμμετοχή της στην αύξηση, αλλά και την απόκτηση επιπλέον δικαιωμάτων από την αγορά, αιτούμενη δε και τυχόν αδιάθετα (έως 10.000.000 μετοχές) από το Δ.Σ. της Eλλάκτωρ. Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλή ζήτηση και από τους μετόχους μειοψηφίας.

Η τελική κατανομή των ποσοστών ωστόσο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου κατά την προκαθορισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ, όπου θα κατανεμηθούν τελικώς τα ποσοστά. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εξαιτίας της υψηλής υπερκάλυψης κάθε μέτοχος που έχει προεγγραφεί για τυχόν αδιάθετες μετοχές θα λάβει αναλογικά 5%.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου Eλλάκτωρ που είχε αιτηθεί η μέτοχος Greenhill Investements Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε χθες ενώ εκκρεμεί και η εκδίκαση αγωγής (πήρε δικάσιμο για 17 Αυγούστου) με το ίδιο αίτημα που έχει επιβάλλει η πλευρά της Greenhill.

Σημειώνεται πως πριν την επίσημη εκδήλωση των νομικών ενεργειών εκ μέρους της Greenhill Investments είχε προηγηθεί καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ζητήθηκε η μη έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της Ελλάκτωρ.

Η διοίκηση της Eλλάκτωρ στο πλαίσιο των αναφορών στο Ε.Δ. για τις δικαστικές και κανονιστικές εκκρεμότητες είχε επισημάνει πως η Greenhill Investements Ltd «δεν νομιμοποιείται να προσβάλει την απόφαση της Τ.Γ.Σ., διότι δεν νομιμοποιείτο να συμμετάσχει στην Τ.Γ.Σ., τυχόν δε αγωγή ακύρωσης ή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκτιμάται ότι θα απορριπτόταν ως απαράδεκτη».

Σημειώνεται ότι κατά την τακτική Γ.Σ. της 22ας Ιουνίου δεν επετράπη η συμμετοχή της Greenhill Investments και άρα η ψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων καθώς κρίθηκε ότι στερούνταν των νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά την κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου των 54.815.876 μετοχών της, καθώς με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, αυτά παρέμεναν στην κατοχή της Aeolus Investors (η οποία έχει το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών).

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, το αίτημα προσωρινής διαταγής της μετόχου Greenhill Investments Limited κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την αναστολή των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, απορρίφθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι
νόμω και ουσία αβάσιμες. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που νομικές ενέργειες εναντίον αποφάσεων της διοίκησης από τον συγκεκριμένο μέτοχο απορρίπτονται από Ελληνικά Δικαστήρια.

Η διοίκηση της Εταιρείας παρόλες τις παρελκυστικές και επαναλαμβανόμενες πρακτικές, που έχουν προφανή στόχο τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, δηλώνει προσηλωμένη στην επίτευξη των εταιρικών στόχων και στην δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλους τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v