Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση για λήψη προσωρινών μέτρων κατά των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας. Αναμένεται η συζήτηση της αγωγής για ακύρωση των αποφάσεων. Στις 17 Αυγούστου εκδικάζεται η αγωγή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου Ελλάκτωρ που είχε αιτηθεί η μέτοχος Greenhill Investements Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε χθες ενώ εκκρεμεί και η εκδίκαση αγωγής με το ίδιο αίτημα που έχει επιβάλλει η πλευρά της Greenhill. Η εκδίκαση της τελευταίας θα γίνει 17 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως πριν την επίσημη εκδήλωση των νομικών ενεργειών εκ μέρους της Greenhill Investments είχε προηγηθεί καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την οποία ζητήθηκε η μη έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της Ελλάκτωρ.

Η διοίκηση της Eλλάκτωρ στο πλαίσιο των αναφορών στο Ε.Δ. για τις δικαστικές και κανονιστικές εκκρεμότητες είχε επισημάνει πως η Greenhill Investements Ltd «δεν νομιμοποιείται να προσβάλει την απόφαση της Τ.Γ.Σ., διότι δεν νομιμοποιείτο να συμμετάσχει στην Τ.Γ.Σ., τυχόν δε αγωγή ακύρωσης ή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκτιμάται ότι θα απορριπτόταν ως απαράδεκτη».

Σημειώνεται ότι κατά την τακτική Γ.Σ. της 22ας Ιουνίου δεν επετράπη η συμμετοχή της Greenhill Investments και άρα η ψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων καθώς κρίθηκε ότι στερούνταν των νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά την κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου των 54.815.876 μετοχών της, καθώς με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, αυτά παρέμεναν στην κατοχή της Aeolus Investors (η οποία έχει το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v