Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Οι επόμενες κινήσεις σε Ρουμανία, Cosmote TV

Με το βλέμμα στη Ρουμανία, τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και το αθλητικό περιεχόμενο της συνδρομητικής Cosmote TV βρίσκεται η διοίκηση του Ομίλου. Οι προτεραιότητες που ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μ. Τζαμάζ.

ΟΤΕ: Οι επόμενες κινήσεις σε Ρουμανία, Cosmote TV

Η εξαγορά του 100% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telekom Romania Mobile, το αθλητικό περιεχόμενο, αλλά και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που ξεκινούν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του Ομιλου ΟΤΕ.

Όπως επισήμανε ο CEO του ΟΤE Μιχάλης Τσαμάζ, στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η Ρουμανία θα απασχολήσει την διοίκηση του ΟΤE και το 2022.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το 30% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telekom Romania Mobile αποτιμάται στα 60 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει enterprise value ύψους 33 εκατ. και ταμειακά διαθέσιμα (cash reserves) 27 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου όταν ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Όταν ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός θα γίνουν νέες επενδύσεις για ανάπτυξη IT και ψηφιακές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ πρόκειται να αποκτήσει το 100% της Telekom Romania Mobile για να προχωρήσει το deal της πώληση της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania στην Orange, σύμφωνα με τους όρους που έθεσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Ταμείο Ανάκαμψης

Αισιόδοξος για την ανάληψη έργων του Ταμείου ανάκαμψης εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής του ομίλου Μ. Τσαμάζ. «Περίπου 6 δισ. ευρώ θα πάνε στον ψηφιακό μετασχηματισμό για έργα που θα αναπτύξουν τη δημόσια διοίκηση. Με την εμπειρία μας στο ICT 10 χρόνια είμαστε σε καλή θέση για να πάρουμε κομμάτι από τα έργα» είπε χαρακτηριστικά. «Το υπουργείο δουλεύει πάνω και αναμένουμε τους πρώτους διαγωνισμούς για το τέταρτο τρίμηνο και οι περισσότεροι εντός του 2022» υποστήριξε ο κ. Τσαμάζ.

Η Cosmote TV

Τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον τομέα των αθλητικών μεταδόσεων και τη θέση που πήρε η Cosmote TV περιέγραψε ο CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

«Σε κάθε περίπτωση η COSMOTE TV είναι πολύ καλά τοποθετημένη ως προς το αθλητικό περιεχόμενο, αφού ανανέωσε για 3 χρόνια τα δικαιώματα μετάδοσης των διοργανώσεων της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League κ.λπ.), ανακοίνωσε 3ετή συμφωνία για τη μετάδοση του ιταλικού πρωταθλήματος, έχει για έναν ακόμη χρόνο την Premier League και μπαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα μεταδίδουμε τους αγώνες τουλάχιστον 3 ελληνικών ομάδων (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ) και είμαστε σε διαπραγματεύσεις και με άλλες ομάδες»

«Συμμετείχαμε στο διαγωνισμό για premier league. Τα δικαιώματα τα πήρε agency. Δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν και με ποιο τρόπο (αν θα είναι όλοι οι αγώνες, ή κομμάτι κ.λπ.).” Ακόμη και αν δεν πάρουμε τη Premier League για το 2023 και έπειτα θα το δείχνουμε το 2022 και την ίδια στιγμή θα μεταδίδουμε τουλάχιστον 3 μεγάλες ομάδες. Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και ΟΦΗ όπου ήδη έχουμε συμφωνίες» σημείωσε.

Αυτές είναι οι πρώτες συμφωνίες που ανακοινώνει ο όμιλος, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και για τις υπόλοιπες ομάδες της Super League που δεν έχουν ήδη κλείσει κάποια συμφωνία μετάδοσης για τη φετινή σεζόν.

Με τους αγώνες της Super League η Cosmote TV επεκτείνει το "μπουκέτο" του αθλητικού περιεχομένου που προσφέρει στους συνδρομητές της. Έως και την αγωνιστική περίοδο 2023-24, η COSMOTE TV έχει εξασφαλίσει και τους 137 αγώνες του UEFA Champions League, από τη φάση των play-offs έως και τον τελικό. Όλους τους 141 αγώνες του UEFA Europa League, από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον τελικό.
Ακόμη έχει εξασφαλίσει τους 141 αγώνες της νεοσύστατης διοργάνωσης UEFA Europa Conference League, που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2021. Το UEFA Super Cup, τον ετήσιο τελικό μεταξύ των νικητών του UEFA Champions League και του UEFA Europa League, που διεξάγεται στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου και τέλος τους αγώνες του UEFA Youth League.

Στην Αγγλία θα μεταδώσει τους αγώνες της Premier League και το FA Cup για τη σεζόν 2021-2022. Στην Πορτογαλία τους αγώνες της Liga Portugal Bwin έως τη σεζόν 2022-2023, στη Ρωσία τους αγώνες της Russian Premier League έως το 2021-2022, στην Ισπανία το Copa del Rey έως το 2021-2022. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτή τη σεζόν (2021-22) η Cosmote TV θα μεταδίδει και τους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ακόμη η Cosmote TV μεταδίδει τους αγώνες του Copa Libertadores και Copa Sudamericana στη Λατινική Αμερική και στη Σκωτία το cinch Premiership και επιλεγμένους αγώνες της δεύτερης κατηγορίας.
Στο πρόγραμμα της Cosmote TV περιλαμβάνονται και ζωντανές μεταδόσεις των Ευρωπαϊκών Προκριματικών για την ανάδειξη των ευρωπαϊκών ομάδων που θα λάβουν μέρος στο FIFA World Cup 2022. Όλοι οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδος, σε παράλληλη μετάδοση και από ελεύθερο κανάλι εθνικής εμβέλειας

Η Cosmote TV έχει εξασφαλίσει επίσης τα τηλεοπτικά δικαιώματα και για τη διοργάνωση UEFA Nations League, με τα Nations League Finals να διεξάγονται τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε παράλληλη μετάδοση με ελεύθερο κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Η πειρατεία

Ικανοποιητική χαρακτήρισε τη νομοθεσία για την διαδικτυακή πειρατεία που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση. Ο Μ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναλυτών σημείωσε πως «έγινε ένα σημαντικό βήμα με την προσαρμογή της νομοθεσίας. Από εκεί κι έπειτα μένει να δούμε στην πράξη πως θα εφαρμοστεί».

Η διαδικτυακή πειρατεία (κυρίως αθλητικού περιεχομένου αλλά και συναυλιών και άλλων γεγονότων) έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις πιο «αισιόδοξες» εκτιμήσεις, οι πειρατικές συνδέσεις στην Ελλάδα σήμερα εκτιμάται ότι είναι πιο κοντά στα επίπεδα των 500.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v