Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Prodea: Εξαγόρασε το 51% της Panterra από την Dimand

Στον πλήρη έλεγχο της ΑΕΕΑΠ περνά το συγκρότημα γραφειακών χώρων που αναπτύσσεται στη Λεωφ. Συγγρού. Απέκτησε επίσης 2 κέντρα logistics και ένα ξενοδοχείο στην Ιταλία μέσα στον Ιούλιο.

Prodea: Εξαγόρασε το 51% της Panterra από την Dimand

Στην απόκτηση του 51% της κοινοπρακτικής Panterra από την Dimand προχώρησε η Prodea Investments μέσα στον Ιούλιο με αποτέλεσμα να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο το συνολικό συγκρότημα γραφείων που αναπτύσσεται στη Λεωφ. Συγγρού.

Συγκεκριμένα, η Prodea η οποία κατείχε το 49% της Panterra κατέβαλε 15,324 εκατ. ευρώ και ελέγχει πλέον το 100% των μετοχών της. Σημειώνεται ότι η κοινοπρακτική είχε αναλάβει τη δημιουργία σύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), σε βαθμίδα Gold. Θα αποτελείται από 2 κτίρια 8 ορόφων το καθένα, συνολικής επιφάνειας 15.600 τ.μ.

Στο ακίνητο που αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί αρχές της άνοιξης του 2022, ήδη έχουν πουληθεί 8.000 τ.μ. τα οποία θα καταλάβει η ασφαλιστική Genarali. Σημειώνεται ότι η Prodea κατέχει επίσης ακόμη ένα 7όροφο κτίριο γραφείων επί της Λεωφ. Συγγρού (στο ύψος του σταθμού Συγγρού-Φιξ), το οποίο ανακατασκευάζει.

Πέραν της παραπάνω επένδυσης, η Prodea μέσα στο καλοκαίρι απέκτησε έναντι 12,499 εκατ.ευρώ την New Metal Expert Μ.ΙΚΕ η οποία είναι ιδιοκτήτρια δύο μισθωμένων Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής, συνολικής επιφάνειας 23.800 τ.μ., στον Ασπρόπυργο. Επίσης η θυγατρική της στην Ιταλία, Prodea Immobiliare απέκτησε ξενοδοχειακή μονάδα 4* στο Μιλάνο, συνολικής επιφάνειας 16.000 τ.μ., έναντι 9,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρεία απέκτησε οικόπεδο 2,6 στρεμμάτων στα Νότια προάστια της Αθήνας, έναντι 4,4 εκατ. ευρώ στο οποίο σχεδιάζει να αναπτύξει πολυτελείς κατοικίες σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης.

Τέλος, η Prodea προχώρησε και στην πώληση δύο ακινήτων της στην Ελλάδα. Το συνολικό τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 18,778 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v