Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα συμφωνία 110 εκατ. ευρώ από την Ikos Resorts

To ξενοδοχείο Blau Porto Petro που βρίσκεται στη Μαγιόρκα απέκτησε ο όμιλος από την ισπανική εταιρεία Roxa. Θα επαναλειτουργήσει το 2023 ως 5 αστέρων τουριστικό συγκρότημα, δυναμικότητας 319 δωματίων.

Νέα συμφωνία 110 εκατ. ευρώ από την Ikos Resorts

Την επέκταση του ομίλου Ikos Resorts στην Ιβηρική χερσόνησο, και συγκεκριμένα στην Ισπανία, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, σηματοδοτεί η απόκτηση του ξενοδοχείου Blau Porto Petro που βρίσκεται στη Μαγιόρκα, έναντι 110 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ξενοδοχειακός όμιλος απέκτησε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο από τον ισπανικό όμιλο Roxa, ο οποίος θα διατηρήσει ένα ποσοστό μειοψηφίας στο πολυτελές resort.

Το νέο πεντάστερο συγκρότημα, δυναμικότητας 319 δωματίων, θα μετονομαστεί σε Ikos Porto Petro και θα επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023. Στόχος είναι να αυξηθεί η δυναμικότητα του ξενοδοχείου σε 434 δωμάτια έως το 2024.

«Η είσοδος στη Μαγιόρκα, έναν από τους πιο εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, και η ιδιωτικότητα του Porto Petro μάς προσφέρουν ένα ασύγκριτο περιβάλλον, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία που προσφέρει το εν λόγω τουριστικό προϊόν (Infinite Lifestyle) στο υψηλότερο επίπεδο», τόνισε ο Luis Herault, διευθύνων σύμβουλος της Ikos Iberia.

Το Ikos Porto Petro είναι το δεύτερο asset της Ikos Resorts στην Ισπανία. Νωρίτερα φέτος έκανε ντεμπούτο το πολυτελές all-inclusive Ikos Andalusia.

Το χαρτοφυλάκιο

Μέσα στο καλοκαίρι, ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos ανακοίνωσε την ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά. Συγκεκριμένα, στον όμιλο Sani/Ikos ενοποιήθηκαν πλέον οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα, και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική.

Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και στο Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v