Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ολυμπος Νάουσα»: To 2022 το ντεμπούτο του ξενοδοχείου

Η νέα πολυτελής μονάδα της Θεσσαλονίκης θα διαθέτει 52 δωμάτια και 8 σουίτες. Στα 20 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της επένδυσης.

«Ολυμπος Νάουσα»: To 2022 το ντεμπούτο του ξενοδοχείου

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα κάνει το ντεμπούτο του στη Θεσσαλονίκη το νέο πεντάστερο boutique ξενοδοχείο στο διατηρητέο ακίνητο «Ολυμπος Νάουσα» της λεωφόρου Νίκης, το οποίο για περισσότερα από 60 χρόνια στέγαζε το φερώνυμο εστιατόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης ανέρχεται συνολικά σε 20 εκατ. ευρώ.

Στόχος του επενδυτικού σχήματος της Grivalia Hospitality και της Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., που το 2017 απέκτησε το ακίνητο, ήταν η μετατροπή του σε πολυτελές ξενοδοχείο και η αναβίωση του φημισμένου εστιατορίου «Ολυμπος Νάουσα», το οποίο για δεκαετίες αποτελούσε σήμα κατατεθέν της βορειοελλαδίτικης πόλης.

Το νέο ξενοδοχείο, που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και στην περαιτέρω ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, θα είναι δυναμικότητας 52 δωματίων και 8 σουιτών και τη διαχείρισή του θα αναλάβει ο όμιλος TOR Hotel της οικογένειας Τορνιβούκα.

Οι εργασίες ανάπλασης του ακινήτου, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 14,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, σηματοδοτώντας τη λειτουργία του νέου boutique ξενοδοχείου και την… επιστροφή του θρυλικού εστιατορίου.

Το 2017 η Grivalia Hospitality S.A. από κοινού με την Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε. πλειοδότησε έναντι 5,46 εκατ. ευρώ στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει από η Eurobank Ergasias Α.Ε. για την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου «Ολυμπος Νάουσα», που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης 5 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάπτυξή του και τη μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης

Το διατηρητέο κτίριο στέγαζε για περίπου 60 χρόνια το εστιατόριο «Ολυμπος Νάουσα», το οποίο αποτελούσε σημείο αναφοράς για την παραλία της Θεσσαλονίκης και ορόσημο για τη γαστρονομία της πόλης, με τη φήμη του να ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και να κατατάσσεται στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το εστιατόριο έκλεισε το 1994 και από τότε το κτίριο παρέμενε εγκαταλελειμμένο. Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 1926 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v