Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Cosmote TV διεκδικεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας

Συνεχίζεται η μάχη στη συνδρομητική τηλεόραση, μετά την ολοκλήρωση της «μοιρασιάς» της Super League. Η Cosmote TV φαίνεται πως θα είναι η μόνη που θα διεκδικήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος.

H Cosmote TV διεκδικεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας

Πλήρης ανατροπή αναμένεται στη διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά την απόφαση της ΕΠΟ λίγες μέρες πριν να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό.

Η απόφαση της ΕΠΟ άνοιξε την… όρεξη στην Cosmote TV, η οποία θα δηλώσει παρών στο νέο διαγωνισμό, ωστόσο φαίνεται να… «θύμωσε» τη NOVA, η οποία τελικά αποφάσισε να μη διεκδικήσει εκ νέου το Κύπελλο Ελλάδος.

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος δεν έχουν βρει ακόμα τηλεοπτικό πάροχο, με τη Nova να ήταν η μοναδική συνδρομητική πλατφόρμα που είχε καταθέσει πρόταση στον πρώτο διαγωνισμό. Η προσφορά της, όμως, σύμφωνα με την ΕΠΟ,  στερούνταν εγγυητικής επιστολής και έτσι η Ομοσπονδία αποφάσισε να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό και να προκηρύξει νέο.

Από την πλευρά της, η NOVA δεν είδε με καλό μάτι την ακύρωση του διαγωνισμού, καθώς όπως αναφέρουν στελέχη της, η εγγυητική επιστολή καθυστέρησε λίγο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Forthnet. Ωστόσο είχε διαβεβαιώσει την ΕΠΟ ότι παρά τη μικρή καθυστέρηση, σύντομα θα την κατέθετε. Μάλιστα τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι στην προσφορά που κατέθεσαν, το οικονομικό αντίτιμο ήταν ίδιο με αυτό της περσινής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ήταν ο μοναδικός διεκδικητής και θα μπορούσε να μειώσει την τιμή.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τελικά τη NOVA να αποφασίσει να μη διεκδικήσει εκ νέου τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος παρά το γεγονός ότι η  Ομοσπονδία θεωρούσε πως τόσο η Nova όσο και η Cosmote θα κατέθεταν πρόταση στο νέο διαγωνισμό.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν τη συνδρομητική βάση της Cosmote TV να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε 8 από τις 14 ομάδες της Super League. Είναι η πρώτη φορά που η Cosmote TV παίρνει δικαιώματα, και μάλιστα της πλειονότητας των ομάδων, από τη NOVA.

Στη NOVA τελικά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τηλεοπτική στέγη, παραμένοντας στη Nova γι' άλλη μία χρονιά. Ο ΠΑΟΚ ήταν η τελευταία ομάδα που δεν είχε βρει πλατφόρμα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων του, οπότε με την υπογραφή της συμφωνίας κλείνει η διεκδίκηση των ομάδων της Super League.

Παράλληλα η Nova επίσης εξασφάλισε αποκλειστική πολυετή συμφωνία με την NBCUniversal Global Distribution για τα δικαιώματα πρώτης προβολής σε συνδρομητική τηλεόραση των ταινιών και σειρών της NBCUniversal.

Έτσι η NOVA θα έχει:

  • Τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Άρη, του Αστέρα Τρίπολης, του Ατρόμητου, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα για το Πρωτάθλημα Super League Interwetten.
  • Κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου LaLigaSantander & LaLigaSmartBank Ισπανίας, Bundesliga & 2 Bundesliga Γερμανίας, Ligue 1 Γαλλίας, Eredivisie Ολλανδίας, JupilerProLeague Βελγίου, ΜLS Αμερικής, EFL Championship Αγγλίας, SerieB Ιταλίας, τα Κύπελλα Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βελγίου, καθώς και το CarabaoCup (LeagueCup) Αγγλίας. Και από την επόμενη σεζόν την PremierLeague.
  • Τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διασυλλογικές και εθνικές διοργανώσεις στο μπάσκετ με EuroLeague και τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, EuroCup και τη συμμετοχή του Προμηθέας Πάτρας, FIBA, LegaBasketSerieA, κ.α.
  • Κορυφαίες διοργανώσεις σε τένις, βόλεϊ, γκολφ, μηχανοκίνητα.

Cosmote TV: Συμβόλαιο με 8 ομάδες της Super League!

 H Cosmote TV θα δείχνει από φέτος τους αγώνες περίπου του 60% των ομάδων της Super League,  ενώ φαίνεται ότι θα αποκτήσει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κύπελλου Ελλάδος, μια και θα είναι ο μοναδικός διεκδικητής.

Εχει κλείσει συμφωνίες με Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλο, Ιωνικό, Λαμία, Παναιτωλικό, Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ σε ό,τι αφορά την κάλυψη των εντός έδρας αγώνων τους στη Super League Interwetten της επόμενης σεζόν. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Cosmote TV έχει πλέον στην πλατφόρμα της τις 8 από τις 14 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Έως και την αγωνιστική περίοδο 2023-24, η COSMOTE TV έχει εξασφαλίσει και τους 137 αγώνες του UEFA Champions League και 141 αγώνες του UEFA Europa League. Ακόμη έχει εξασφαλίσει τους 141 αγώνες της UEFA Europa Conference League, το UEFA Super Cup, τους αγώνες του UEFA Youth League.

Από την ερχόμενη σεζόν και έως τη σεζόν 2023-24 θα μεταδίδει τους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (Lega Serie A). Στην Αγγλία θα μεταδίδει τους αγώνες της Premier League και το FA Cup για τη σεζόν 2021-2022. Στην Πορτογαλία, τους αγώνες της Liga Portugal Bwin έως τη σεζόν 2022-2023, στη Ρωσία τους αγώνες της Russian Premier League έως το 2021-2022, στην Ισπανία το Copa del Rey έως το 2021-2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v