Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Briq Properties: Στόχος η αύξηση του χαρτοφυλακίου στα 150 εκατ. ευρώ

Πλάνο επενδύσεων 15 εκατ. ευρώ με προτεραιότητα στα logistics. Τα περιθώρια περαιτέρω μόχλευσης με δανειακά κεφάλαια και το νέο μισθωτήριο αποθηκών στον όμιλο Quest.

Briq Properties: Στόχος η αύξηση του χαρτοφυλακίου στα 150 εκατ. ευρώ

Νέες επενδύσεις στον τομέα των Logistics προετοιμάζει η BriQ Properties, τομέα του χαρτοφυλακίου της που μέσα στη διετία ενίσχυσε με εξαγορές, φθάνοντας σήμερα να αντιπροσωπεύει το 47% των υπό διαχείριση assets.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναλυτών, μετά την επιβεβλημένη παύση που έφερε η πανδημία, η αγορά του real estate αναθερμαίνεται. Η στρατηγική της εταιρείας, αν και παραμένει συντηρητική, όπως υπογραμμίστηκε, στοχεύει μεσοπρόθεσμα στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου από 114,2 εκατ. ευρώ να φθάσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Η Briq Properties διαθέτει χαμηλό ποσοστό δανεισμού, γεγονός που επιτρέπει την αύξηση της μόχλευσης έως το επίπεδο του 40% (από 20% σήμερα), ώστε να εξυπηρετήσει τις νέες επενδύσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση των αναλυτών, ήδη διαθέτει στο pipeline της επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, που θα κατευθυνθούν τόσο στον τομέα των Logistics όσο και στους υπόλοιπους υποκλάδους ενδιαφέροντος της AEEEAΠ, όπως οι γραφειακοί χώροι και τα ξενοδοχεία. Σημειώνεται ότι στις 30.06.2021 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ήταν κατανεμημένο σε 47% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 6% λοιπές χρήσεις ενώ την 30.06.2020 ήταν 44% γραφεία, 27% ξενοδοχεία, 14% logistics και 15% λοιπές χρήσεις.

Στον τομέα των αποθηκευτικών χώρων, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις στο hub που αναπτύσσει στον Ασπρόπυργο, ολοκληρώνοντας την πρώτη εγκατάσταση, η οποία θα μισθωθεί από εταιρείες του ομίλου Quest στις αρχές του 2021.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ από ενοίκια στο α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 2,574 εκατ. ευρώ έναντι 1,766 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 46%, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση των εσόδων από τις νέες επενδύσεις του ομίλου σε logistics την προηγούμενη δωδεκάμηνη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v