Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Moody's αξιολογεί θετικά (Β2) το νέο ομόλογο της Ιntralot

Σε νέα εποχή μπαίνει η Intralot καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται θετική αξιολόγηση από τον οίκο Μoody's για το νέο ομόλογο, ύψους 244 εκατ. ευρώ με λήξη το 2025. Πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση ομολόγου, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης.

Η Moodys αξιολογεί θετικά (Β2) το νέο ομόλογο της Ιntralot

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο οίκος αξιολόγησης Moody's τις επόμενες ώρες αναμένεται να αξιολογήσει με B2 το ομόλογο ύψους 244 εκατ. δολαρίων της Intralot που λήγει το 2025. Πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση ομολόγου, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης, με τη Moody’s να έχει θέσει υπό αναθεώρηση την εταιρεία. Πρόκειται για μία ακόμη θετική είδηση για την εταιρεία, μετά την αναβάθμιση από τη Fitch στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην ουσία, η Ιntralot κατακτά τη δεύτερη βαθμίδα στην αξιολόγηση μέσω του νέου ομολόγου, το οποίο αναμένεται να αξιολογηθεί δύο βαθμίδες πάνω από το Credit Family Rating. Το νέο ομόλογο πολύ σύντομα θα είναι διαπραγματεύσιμο και θα γίνει listed.

Σημειώνεται πως ο οίκος αξιολόγησης από τον Αύγουστο είχε θέσει υπό αναθεώρηση Ca-PD/LD την εταιρεία, αντανακλώντας την προσφορά ανταλλαγής ομολόγων την οποία είχε υποβάλει στους ομολογιούχους. Στις 5 Αυγούστου, η Ιntralot ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 244 εκατ. δολαρίων, τα οποία και πρόκειται να αξιολογηθούν με B2.

Στην ουσία, ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει πως η νέα κεφαλαιακή δομή μετά την αναδιάρθρωση είναι βιώσιμη, η εταιρεία διαθέτει βελτιωμένη ρευστότητα, δανείζεται με μειωμένα επιτόκια και η ανάπτυξή της θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια.

H μετοχή της Ιntralot τον τελευταίο χρόνο στο ταμπλό έχει αυξηθεί πάνω από 400% και παρ' όλα αυτά θεωρείται ότι ακόμα είναι χαμηλά.

Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα, η Fitch εκτιμά πως τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας θα καταγράψουν ισχυρή ανάκαμψη το 2021, ενώ αναφέρει πως το ενοποιημένο EBITDA του Ομίλου θα κυμανθεί στην περιοχή των 85-90 εκατ. ευρώ το προσεχές διάστημα. Οι αναλυτές μάλιστα προχώρησαν σε αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου IDR της Ιntralot σε CCC+, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της, μετά την επιτυχημένη συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Η αξιολόγηση με B2 του νέου ομολόγου ύψους 244 εκατ. ευρώ με λήξη το 2025, αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ώρες και αποδεικνύει πως η Ιntralot είναι ήδη στη νέα της εποχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v