Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Νέα συζήτηση σήμερα για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Το Πτωχευτικό Δικαστήριο εξετάζει την αίτηση μετά την επικαιροποίηση της συμφωνίας.

Folli Follie: Νέα συζήτηση σήμερα για επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Καταληκτική αναμένεται να είναι η σημερινή συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την επικύρωση της αίτησης εξυγίανσης της Folli Follie, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, σε συνέχεια της προσκόμισης, εντός προθεσμίας, τροποποιημένης συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πτωχευτικό δικαστήριο συζήτησε την αίτηση της Folli Follie στις 3.2.2021 και έκρινε ως μη νόμιμη την αναβλητική αίρεση ισχύος της συμφωνίας, η οποία αναφέρεται στην άρση των διατάξεων και της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της 35ης Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών περί δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Η αντίρρηση του δικαστηρίου βασίστηκε στο ότι η άρση των εν λόγω διατάξεων δεν επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στη βούληση των συμβαλλόμενων μερών της συμφωνίας αλλά άπτεται της δικαιοδοσίας ποινικών αρχών και οργάνων. Για τον λόγο αυτό ζήτησε επικαιροποίηση της αίτησης με απαλοιφή της σχετικής αίρεσης.

Αυτά εν ολίγοις έκρινε το δικαστήριο, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε περί τα μέσα Ιουνίου. Η Folli Follie και οι συμβαλλόμενοι πιστωτές της τροποποίησαν τη συμφωνία εξυγίανσης, σύμφωνα με το διατακτικό της μη οριστικής απόφασης και η επικαιροποιημένη συμφωνία κατατέθηκε στη Γραμματεία του Πτωχευτικού Δικαστηρίου στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή συζήτηση αναμένεται να κάνει παρέμβαση η πλευρά των βασικών μετόχων, που επιδιώκει τη διαφοροποίηση της συμφωνίας, η οποία μεταξύ άλλων μεταφέρει τον έλεγχο της FF στους ομολογιούχους. Στα επιχειρήματα προβάλλεται η ανάγκη να συνεκτιμηθούν από το δικαστήριο, αφενός, η αρνητική απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για το πακέτο μετοχών της Dufry, βασικό μέχρι πρότινος περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, συνολικής συμφωνημένης αξίας 53 εκατ. ευρώ και αφετέρου, οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2019, συμπεριλαμβανομένων των παρατηρήσεων της PwC που διενήργησε τον έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών βασίστηκε στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2018, αλλά πλέον είναι διαθέσιμες πιο πρόσφατες, αυτές του 2019, οι οποίες πάντως δεν έχουν την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, μιας και το σχετικό θέμα καταψηφίστηκε από τους βασικούς μετόχους.

Εν τω μεταξύ, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καταθέτει και νέο υπόμνημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θέτοντας υπόψη της τα παραπάνω επιχειρήματα και ζητώντας να πράξει τα δέοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v