Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρόλο «διαιτητή» η ΕΕΤΤ για την είσοδο της Volton στην κινητή τηλεφωνία

Για «επίλυση διαφοράς» καλείται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων καθώς η αγορά κινητής τηλεφωνίας που δεν είναι ρυθμιζόμενη, δεν φάνηκε… φιλόξενη απέναντι στη Volton, η οποία θέλει να προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Σε ρόλο «διαιτητή» η ΕΕΤΤ για την είσοδο της Volton στην κινητή τηλεφωνία

Τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας, COSMOTE, WIND και VODAFOΝΕ, προκειμένου να επιλύσουν τη διαφορά που έχει προκύψει με την εταιρεία Volton, η οποία επιθυμεί να εισέλθει στην κινητή τηλεφωνία.

Αν και η αγορά σταθερής τηλεφωνίας είναι ρυθμιζόμενη και η Επιτροπή έχει ορίσει τιμές χονδρικής όπου μπορεί κάποιος να αγοράσει και να προσφέρει στους καταναλωτές, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο με την αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Η Volton, που θέλει να γίνει εικονικός πάροχος, μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρεις παρόχους, προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να ορίσει τιμές χονδρικής κινητής.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη διαδικασία είχε γίνει και με τη Forthnet (πλέον Nova) το 2018. Τότε η Επιτροπή είχε ορίσει τιμές, ωστόσο η εταιρεία δεν μπήκε τελικά στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, στη χώρα μας λειτούργησε μόνο ένας MVNO, η Cyta, η οποία εξαγοράσθηκε από τη Vodafone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v