Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 530 εκατ. ευρώ στο πλάνο Sani/Ikos

Ποια σχέδια έχει δρομολογήσει ο ξενοδοχειακός όμιλος, τη διοίκηση του οποίου ασκούν ως co-managing partners οι Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων.

Επενδύσεις 530 εκατ. ευρώ στο πλάνο Sani/Ikos

Το αποτύπωμά του στον διεθνή ξενοδοχειακό χάρτη ενισχύει ο όμιλος Sani/Ikos, έχοντας ήδη δρομολογήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 530 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Εντός των ελληνικών συνόρων, ο όμιλος προχωρά στην υλοποίηση τριών projects, προϋπολογισμού 263 εκατ. ευρώ, σε Κρήτη, Κέρκυρα και Χαλκιδική, τρεις εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 267 εκατ. ευρώ, του Sani/Ikos Group στην Ιβηρική χερσόνησο.

Στην κατεύθυνση αυτή, μόλις χθες ο όμιλος ανακοίνωσε την απόκτηση μιας έκτασης άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. στον κόλπο του Κισσάμου Χανίων, με στόχο τη δημιουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με το brand της Ikos Resorts στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Η ανάπτυξη του 5 αστέρων resort Ikos Kissamos θα δώσει σημαντική ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό του νησιού, ενισχύοντας την εικόνα της Κρήτης ως ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού. Το νέο resort, δυναμικότητας 400 δωματίων, bungalows και βιλών αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες τον Μάιο του 2025, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να υπερβαίνει τα 125 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος, τη διοίκηση του οποίου ασκούν ως co-managing partners οι Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων, έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία του νέου Ikos Odisia στην Κέρκυρα, μετά την εξαγορά του πρώην Club Med. Στόχος των επικεφαλής του ομίλου είναι το νέο πολυτελές συγκρότημα να λειτουργήσει με την αρχή της τουριστικής σεζόν του 2023, μετά από ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 125 εκατ. ευρώ. Το 5 αστέρων θέρετρο, δυναμικότητας 395 δωματίων, σουιτών και bungalows, αναπτύσσεται στον ίδιο κόλπο που σήμερα βρίσκεται το Ikos Dassia, το πρώτο resort του ομίλου στο νησί των Φαιάκων.

Το πολυτελές resort θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 245 στρεμμάτων που παρέμενε αναξιοποίητη τα τελευταία χρόνια, στη θέση του ιστορικού Club Med, η παρουσία του οποίου σηματοδότησε αρκετές δεκαετίες πριν τη λειτουργία του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με διεθνώς αναγνωρισμένο brand στην Κέρκυρα, γεγονός που έδωσε περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό του δημοφιλούς προορισμού της Μεσογείου.

Στη Χαλκιδική ο όμιλος δρομολογεί την επέκταση του Porto Sani στο Sani Resort. Η δεύτερη φάση ανάπτυξης του συγκεκριμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος αναμένεται τον Μάιο του 2022 με την υλοποίηση επιπλέον επενδύσεων, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία 50 νέων σουιτών, δύο εστιατορίων, εξωτερικών πισινών και ενός νέου χώρου για παιδιά με βρεφονηπιακό σταθμό.

Η επέκταση στο εξωτερικό

Επεκτείνοντας την παρουσία του και στο εξωτερικό, μόλις τον περασμένο Αύγουστο ο όμιλος προχώρησε στην απόκτηση του δεύτερου ξενοδοχείου του στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στη Μαγιόρκα. Ο ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος σήμερα λειτουργεί 10 πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα σε Ελλάδα και Ισπανία, απέκτησε το ξενοδοχείο Blau Porto Petro από τον όμιλο Roxa και σχεδιάζει να το μετατρέψει σε ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο, με το συνολικό ύψος της επένδυσης, συμπεριλαμβανομένων της εξαγοράς και των δαπανών για την αναβάθμιση, να ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.

Το νέο πεντάστερο συγκρότημα με την επωνυμία Ikos Porto Petro, το οποίο είναι το τρίτο του ομίλου Sani/Ikos στην Ιβηρική Χερσόνησο, θα υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες τον Απρίλιο του 2023, έπειτα από πλήρη ανάπλαση των εγκαταστάσεών του.

Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχείο του ομίλου Sani/Ikos Resorts στην Ισπανία, καθώς τον Απρίλιο του 2021 άνοιξε τις πόρτες του στην Εστεπόνα το Ikos Andalusia. Μάλιστα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του δυναμικού του Ikos Andalusia, ο όμιλος έχει δρομολογήσει την προσθήκη 19 νέων πολυτελών βιλών και σουιτών και τη δημιουργία επιπλέον πισινών και εστιατορίων έως το 2023, μία επένδυση ύψους 17 εκατ. ευρώ. Οι νέες βίλες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων θα είναι οι μεγαλύτερες που θα έχει αναπτύξει ο όμιλος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Την άνοιξη του 2024 έχει τοποθετηθεί η πρεμιέρα του Ikos Cortesia στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Το πρώην Alfamar Beach Resort θα ανακατασκευαστεί και θα επαναλειτουργήσει ως all-inclusive θέρετρο, δυναμικότητας 448 δωματίων, βιλών και bungalows, το 2024, με το συνολικό ύψος των επενδύσεων στο συγκεκριμένο resort να ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v