Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στην DK με τίμημα 94 εκατ. ευρώ τα δάνεια Λογοθέτη

Ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο η συναλλαγή. Πωλήθηκαν δάνεια και επιχειρηματικές απαιτήσεις συνολικού ύψους 419 εκατ. ευρώ. Το τίμημα και η ενδεχόμενη απαίτηση των 10 εκατ. ευρώ.

Πειραιώς: Στην DK με τίμημα 94 εκατ. ευρώ τα δάνεια Λογοθέτη

Στα χέρια της Davidson Kempner πέρασαν δάνεια και επιχειρηματικές απαιτήσεις, συνολικού ύψους 419 εκατ. ευρώ, εταιρειών συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη καθώς ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο η πώλησή τους από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου, μεταβίβασε επιχειρηματικά δάνεια, συνολικής απαίτησης 191 εκατ. ευρώ καθώς και επιχειρηματικές απαιτήσεις, λογιστικής αξίας προ προβλέψεων 228 εκατ. ευρώ. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 94 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και μιας ενδεχόμενης απαίτησης, η εύλογη αξία της οποίας εκτιμήθηκε σε 10 εκατ. ευρώ.

Davidson Kempner (DK) και Castlelake ήταν οι μοναδικοί επενδυτές που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές  για τις παραπάνω απαιτήσεις και ακολούθησε η κατάθεση βελτιωμένων προσφορών.

Η Πειραιώς εισήλθε σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Davidson Kempner, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τις δύο πλευρές να προχωρούν στην ολοκλήρωση της συναλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς σχημάτισε στο Δ’ τρίμηνο του 2020 πρόσθετες προβλέψεις για τις παραπάνω απαιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v