Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό-Lamda: Αποχωρεί από το «τιμόνι» της ανάπλασης ο Δ. Ζωντανός

Ο έως πρότινος υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την κατασκευή έργων στην ανάπτυξη του Ελληνικού παραιτήθηκε την Παρασκευή. Σε ποια φάση βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα έργων και η εκτίμηση για άμεση αντικατάσταση.

Ελληνικό-Lamda: Αποχωρεί από το «τιμόνι» της ανάπλασης ο Δ. Ζωντανός

Την αποχώρησή του από τη θέση του Διευθυντή Σχεδιασμού και Κατασκευών της Lamda Development για το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού αποφάσισε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, ο Δημήτρης Ζωντανός.

Η παραίτησή του, μετά από πολυετή συνεργασία με τη Lamda, όπου από το 2007 διατηρούσε θέσεις Development Manager, έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός έργων για την πρώτη 5ετία ανάπτυξης του Ελληνικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η παραπάνω εξέλιξη ήρθε μετά από σχετική προετοιμασία της διοίκησης της εισηγμένης, η οποία θα καλύψει άμεσα τη θέση του κ. Ζωντανού με στέλεχος εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τελευταία επίσημη εταιρική παρουσίαση της Lamda Develοpment για το masterplan του Ελληνικού, το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ανάδειξη αναδόχων για τα πρώτα έργα υποδομών μέχρι το τέλος του έτους.

Τα πρώτα έργα αφορούν όλο το πρωτεύον οδικό δίκτυο, την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, τα λιμενικά έργα και όλα τα συνοδευτικά δίκτυα, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την αντιπλημμυρική προστασία, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα κ.λπ.

Η εταιρεία επίσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα ξεκινήσουν διαδικασίες δημοπράτησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου, καθώς και για το κτίριο όπου θα εγκατασταθούν τα σωματεία ΑΜΕΑ, με σκοπό να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος στις αρχές του 2022. Οι νέες δημοπρατήσεις θα γίνουν με το μοντέλο των προσκλήσεων προς μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες (όπως ήδη συνέβη για το μελετητικό σκέλος του Marina Tower).

Η Lamda Develοpment προχωρά παραλλήλως τις κτιριακές αναπτύξεις, βεβαιώνοντας ότι πλήθος αυτών θα είναι έτοιμες το 2025, όπως ανέφερε απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Το πρώτο έργο που θα ολοκληρωθεί στο Ελληνικό το 2023 -όπως αναφέρθηκε και στη διαδικτυακή παρουσίαση- θα είναι το συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Ταυτόχρονα, προχωρά στην υλοποίηση και των υπόλοιπων έργων ανάπλασης της πρώτης πενταετίας, όπως την αναβάθμιση της Μαρίνας και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, τον Marina Tower, το Marina Galleria, τoν παραθαλάσσιο οικισμό κατοικιών καθώς και συγκροτημάτων μπροστά από το πάρκο, τον Πύργο που θα στεγάζεται ξενοδοχείο και γραφεία επί της Βουλιαγμένης, καθώς και το εμπορικό συγκρότημα (το εμπορικό πάρκο σε συνεργασία με τον όμιλο Φουρλή).

Επιπλέον, όπως ήδη έχει αναφερθεί, πέρα από τις 800 κατοικίες που περιλαμβάνουν διαμερίσματα στον οικιστικό ουρανοξύστη Marina Tower αλλά και έναν μικρό αριθμό πολυτελών κατοικιών δίπλα στη θάλασσα, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην ανέγερση περίπου 1.200 επιπλέον κατοικιών την πρώτη πενταετία, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση.

Πέννυ Κούτρα [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v