Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Στο αρχείο η συμφωνία Reggeborgh-Μπόμπολα, έρευνα για συντονισμό

Στο αρχείο η καταγγελία για τη συμφωνία Reggeborgh - Λ. Μπόμπολα. Υπό διερεύνηση η καταγγελία για συντονισμό μετόχων. Δίνεται δικαίωμα ακρόασης στα εμπλεκόμενα μέρη.

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Στο αρχείο η συμφωνία Reggeborgh-Μπόμπολα, έρευνα για συντονισμό

Στο αρχείο -σύμφωνα με πληροφορίες-, χωρίς περαιτέρω κινήσεις διερεύνησης ή επιβολής ποινών, έθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την καταγγελία για τη συμφωνία της Reggeborgh με τον πρώην μέτοχο του ομίλου Ελλάκτωρ Λεωνίδα Μπόμπολα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία αφορούσε τη γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ως προς το call option αγοράς του ποσοστού 12,5% που διατηρούσε ο Λ. Μπόμπολας στον εισηγμένο όμιλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, εξέτασε επίσης την καταγγελία για συντονισμό μετόχων, η οποία αφορούσε τους μετόχους Reggeborgh Invest (29,874%) και το fund Atlas NV (9,8%). Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚ φέρεται να αποφάσισε να δώσει δικαίωμα ακρόασης, καλώντας τους εκπροσώπους των παραπάνω μετόχων προκειμένου να τεκμηριώσουν τη νομιμότητα των συναλλαγών τους.

Υπενθυμίζεται πως και οι δύο καταγγελίες κατατέθηκαν στην Ε.Κ. από τους επίσης βασικούς μετόχους του ομίλου Eλλάκτωρ, Greenhill Investment και Kiloman Holdings (Μπάκος-Καϋμενάκης), που αθροιστικά ελέγχουν το 29,784% των μετοχών του ομίλου.

Με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις, πηγές της πλευράς των εφοπλιστών επισημαίνουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέτασε τις σχετικές καταγγελίες και τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στις Αρχές και καταλήγει σε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία στοιχειοθετούν την κατηγορία περί συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες έχουν χτίσει από το παρελθόν στενούς δεσμούς συνεργασίας.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επισημαίνουν ότι ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. καθώς έξι ψήφισαν υπέρ και μόλις ένα κατά.

Τα επόμενα βήματα στην πορεία διερεύνησης και διαλεύκανσης της υπόθεσης πιθανού συντονισμού των ενεργειών μεταξύ των ολλανδικών εταιρειών Reggeborgh και Atlas -πριν οι εποπτικές κρίνουν πως πρέπει να περάσουν στο στάδιο της επιβολής συγκεκριμένων κυρώσεων- είναι τα εμπλεκόμενα μέρη να προσκληθούν σε ακρόαση και να καταθέσουν τις απόψεις τους, προκειμένου να αντικρούσουν ή να αποδεχθούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές.

«Λόγω των σοβαρών διαστάσεων που έχει λάβει από την αρχή η υπόθεση ελέγχου της εταιρείας Eλλάκτωρ με πρωταγωνιστές τους Ολλανδούς και τις κινήσεις τους, ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων για συντονισμό των δύο εκ των βασικών μετόχων που σωρευτικά ελέγχουν το 39,645% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και πιθανόν να προκαλέσει σοβαρές ανατροπές», υποστηρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v