Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Να μπει τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό

Καλεί την διοίκηση της Τράπεζας για υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης.

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Να μπει τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό

Τέλος στον εργασιακό εκφοβισμό, στις συμπεριφορές βίας και παρενόχλησης, επιχειρεί να βάλει ο
Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, καλώντας την Τράπεζα για την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Βασική επιδίωξη είναι ο χώρος εργασίας της Alpha Bank να είναι απαλλαγμένος από τέτοια νοσηρά φαινόμενα.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην σχετική του ανακοίνωση «ο εργασιακός εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, οι απειλές και ο διαχωρισμός που επηρεάζει δυσανάλογα άτομα συγκεκριμένου φύλου πρέπει να λάβει οριστικά τέλος με την εφαρμογή κανονισμών και υιοθέτηση μηχανισμών που θα εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα. Απαράδεκτες μορφές συμπεριφοράς, πρακτικές, απειλές και παρενόχληση οδηγούν σε σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική και οικονομική βλάβη».

Παράλληλα σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank σηκώνει πρώτος τη σημαία για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει «για το σκοπό αυτό σήμερα αποστείλαμε στη Διοίκηση της Alpha Bank πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση πολιτικών (πλατφόρμες, καταγγελίες, επιπτώσεις κ.λπ.) και την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα εξαφανίσει τέτοια νοσηρά φαινόμενα (Ν. 4808/2021 άρθρο 11)».

Τέλος σημειώνεται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις ο Σύλλογος με το Νομικό του επιτελείο θα καταθέσει σχέδιο πολιτικής στο χώρο της Alpha Bank με ειδικές προβλέψεις για πειθαρχικά παραπτώματα, διαδικασίες, ποινές για περιστατικά εκφοβισμού, βίας και παρενόχλησης της εργασίας με πρόβλεψη να αποτελούν υποχρεωτικό περιεχόμενο του κανονισμού εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v