Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερκάλυψη τουλάχιστον δύο φορές στο ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα

Για το ομόλογο υπήρξε υψηλή ζήτηση, η οποία, πέρα από θεσμικά χαρτοφυλάκια, εκφράζεται και στη λιανική. Το εύρος απόδοσης είναι 2,30%-2,70%.

Υπερκάλυψη τουλάχιστον δύο φορές στο ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα

Κατά τουλάχιστον δύο φορές υπερκαλύφθηκε η προσφορά για το ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα που έχει την καινοτομία της ρήτρας αειφορίας.

Οπως έγραψε νωρίτερα το Euro2day.gr, για το ομόλογο υπήρξε υψηλή ζήτηση, η οποία, πέρα από θεσμικά χαρτοφυλάκια, εκφράζεται και στη λιανική.

Υπενθυμίζεται πως η δημόσια προσφορά για το ομόλογο λήγει σήμερα το απόγευμα. Το εύρος απόδοσης είναι 2,30%-2,70%, ενώ σε περίπτωση μη επίτευξης στόχων αειφορίας, το επιτόκιο του ομολόγου θα λάβει «πέναλτι» προσαύξησης κατά 0,20%.

Ο όμιλος διαθέτει ήδη ένα ιστορικά υψηλό ανεκτέλεστο έργων που αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο του ανεκτέλεστου των υπόλοιπων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας. Επίσης στον τομέα των παραχωρήσεων αλλά και των ενεργειακών έργων, ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο υψηλών αποδόσεων, που αναμένεται να προσφέρει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, όσο προχωρούν έργα όπως το Αεροδρόμιο Καστελίου, η Εγνατία Οδός ή το Καζίνο στο Ελληνικό.

Επιπλέον, ο όμιλος δεν δείχνει να επηρεάζεται από την αρνητική συγκυρία πληθωρισμού, αυξημένου κόστους πρώτων υλών και ενέργειας, αλλά και διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, στηριζόμενος στην απόδοση των παραχωρήσεων και των ΑΠΕ, ενώ διατηρεί σε ισχύ όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων, όπως προσφάτως ενημέρωσε στο πλαίσιο δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v