Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mega project οπτικών ινών παρουσιάζει στο Μαξίμου η Deutsche Telekom

Μετά το 5G που ανακοίνωσε πέρυσι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο CEO της Deutsche Telekom Τ. Χέτγκες φαίνεται ότι φέτος έρχεται με ένα άλλο μεγάλο project.

Mega project οπτικών ινών παρουσιάζει στο Μαξίμου η Deutsche Telekom

Μετά την κινητή τηλεφωνία και το 5G που αναπτύχθηκε στη χώρα μας ανεβαίνοντας συνεχώς θέσεις στην κατάταξη της ΕΕ, η Deutsche Telekom αύριο το απόγευμα αναμένεται να παρουσιάσει ένα άλλο μεγάλο project, που θα αφορά το Fiber to The Home (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τ. Χέτγκες, επικεφαλής της DT, σε συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο το απόγευμα στο Μαξίμου θα ανακοινώσει επενδύσεις σε οπτική ίνα που αφορά σε σταθερή τηλεφωνία και internet, εκεί όπου η χώρα μας φαίνεται να υστερεί.

Αν και η τελευταία αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index) παρουσίαζε νούμερα του 2019, η χώρα μας στον δείκτη της διασυνδεσιμότητας εμφανιζόταν στην 27η θέση.

Το mega project θα αντικαταστήσει το παλιό δίκτυο του χαλκού που είχε κατασκευάσει ο ΟΤΕ, ανεβάζοντας τις ταχύτητες του Ιnternet.

Τα δίκτυα οπτικών ινών υπολογίζεται ότι φτάνουν σε 500.000 σπίτια, με στόχο του ΟTΕ στο τέλος του 2022 να φτάσει το 1 εκατ. κατοικίες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατες δηλώσεις για τις επενδύσεις σε δίκτυα, ο CEO του ΟTΕ Μιχάλης Τσαμάζ είχε τονίσει ότι ο όμιλος ηγείται σε αυτόν τον τομέα καθώς την προηγούμενη πενταετία επένδυσε πάνω από 5 δισ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα για την τρέχουσα τετραετία φτάνει τα 2 δισ. ευρώ. «Αυτά τα ποσά έχουν εγκριθεί από τους μετόχους μας και αναζητούμε τρόπους για να μπορέσουμε να τα αυξήσουμε», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.

Υπενθυμίζεσαι ότι πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης είχε υποστηρίξει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, αν και πρέπει να επιταχυνθούν οι συνδέσεις οπτικών ινών. Ο ίδιος μίλησε για ένα «κενό» δύο εκατομμυρίων συνδέσεων που θα πρέπει να καλυφθεί από τις επενδύσεις των παρόχων, με τη βοήθεια του κράτους και με νέα εργαλεία. Συγκεκριμένα από το σύνολο των 4,8 εκατ. γραμμών σήμερα, οι 3,5 εκατ. θα μπορούν, μέσα στα επόμενα χρόνια, να προσφέρουν ταχύτητες πάνω από 100 Mbps (με δίκτυο οπτικών ινών έως τις υπαίθριες καμπίνες). Ωστόσο, προς το παρόν, μόνον το 13% των γραμμών έχουν συνδεθεί με αυτές τις ταχύτητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v