Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από DG Comp στη συγχώνευση Wind - Nova

Η έγκριση από την ευρωπαϊκή αρχή φέρνει πιο κοντά τη συγχώνευση αξίας 950 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία ενός νέου «δυνατού» παίκτη στη σταθερή τηλεφωνία, που θα βρεθεί στη δεύτερη θέση στην Ελλάδα μετά τον ΟΤΕ.

Πράσινο φως από DG Comp στη συγχώνευση Wind - Nova

Με γοργά βήματα «τρέχει» η διαδικασία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind από την United Group, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού να δίνει στη χθεσινή της συνεδρίαση το πολυπόθητο «πράσινο φως», ανοίγοντας τον δρόμο για τη συγχώνευση της Nova με τη Wind.

H United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μητρική της Nova και μέλος της BC Partners, ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά της Wind Hellas.

Με την έγκριση της εξαγοράς δίνεται η δυνατότητα στη United Group να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρεία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης Nova, δημιουργώντας έναν ισχυρό ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής όσο και τηλεόρασης. Επιπλέον, η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και το αποτύπωμα της UG στη ΝΑ Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, δεδομένου ότι πλέον θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η Wind και 654 χιλ. έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova), αριθμός που την καθιστά δεύτερη σε συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, μετά τον ΟTΕ.

Με βάση τα συνολικά έσοδα, το νέο σχήμα θα είναι στην τρίτη θέση. Η Nova για την παροχή υπηρεσιών σταθερής στηρίζεται αποκλειστικά στο δίκτυο των υπόλοιπων παρόχων κυρίως του ΟTΕ, ενώ η Wind έχει ανακοινώσει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) και σχέδια για επέκταση αυτών.

Πρόσφατα μάλιστα προχώρησε στη σύσταση και ξεχωριστής εταιρείας για οπτικές ίνες, με μερική διάσπαση του κλάδου της σταθερής τηλεφωνίας. Η νέα ανώνυμη εταιρεία θα αναλάβει τις υποδομές και ειδικά τις οπτικές ίνες. Επίσης η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη χονδρική, πουλώντας τις υπηρεσίες της σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένου και της Wind Hellas.

H ανακοίνωση της Wind 

Η WIND Ελλάς ανακοινώνει ότι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  / Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της από την United Group (UG).

Σε συνέχεια της έγκρισης, η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο, με τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η Crystal Almond Holdings Limited, η μητρική εταιρεία της WIND Ελλάς, στη United Group.

Η ένταξη στον κορυφαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η επικείμενη συγχώνευση με τη Nova, σηματοδοτεί μία νέα, συναρπαστική εξέλιξη για την ανάπτυξη της WIND Ελλάς, καθώς ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, δυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v