Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Τι σχεδιάζει μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ

Τα θετικά σινιάλα από την υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Σε εξέλιξη συζητήσεις με Αμερικανό επενδυτή.

Ευρωσύμβουλοι: Τι σχεδιάζει μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ

Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν τα στελέχη των Ευρωσυμβούλων την πλήρη κάλυψη (για την ακρίβεια, υπερκάλυψη) της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (1 νέα μετοχές ανά τρεις παλαιές προς 0,42 ευρώ, άντληση 1,557 εκατ. ευρώ), όχι μόνο γιατί με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα όποια ζητήματα ρευστότητας του παρελθόντος, αλλά και επειδή συμμετείχε πολύ μεγάλος αριθμός επενδυτών, πολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο προηγούμενων εκδόσεων.

Ως αποτέλεσμα της ευρείας συμμετοχής στην ΑΜΚ, δεν φαίνεται να προέκυψαν δραστικές αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της εισηγμένης, πλην ίσως -όπως διαδίδεται στην αγορά- μιας μειοψηφικής θέσης (χαμηλότερης του 5%) που φέρεται να έλαβε στην εταιρεία το Orasis Fund του George Elliot.

Όπως έχει επισημάνει το Euro2day.gr σε παλαιότερο δημοσίευμά του η πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ σε συνδυασμό με την πώληση του ακινήτου της που διαπραγματεύεται η εταιρεία, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την εισηγμένη (στο βαθμό που η πώληση του ακινήτου θα ολοκληρωθεί) σε θετικό καθαρό ταμείο (net cash) καθώς τα μετρητά που θα αντληθούν αθροιστικά από τις δύο προαναφερθείσες πηγές θα υπερβαίνουν με άνεση τον καθαρό της δανεισμό (3,43 εκατ. ευρώ στις 30/6/2021).

Το πρώτο μέλημα των Ευρωσυμβούλων μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου, είναι η βελτίωση των οικονομικών τους επιδόσεών από το βασικό τους αντικείμενο δραστηριότητας, καθώς αναμένεται μεγάλη αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες συμβούλων προκειμένου να τρέξουν τα έργα και να απορροφηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράλληλα, όπως το Euro2day.gr είχε επισημάνει από τον Οκτώβριο του 2021, πληροφορίες φέρουν την εισηγμένη εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με αμερικανικό όμιλο που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ενεργά στην ελληνική αγορά. Στο βαθμό που οι διαπραγματεύσεις αυτές ολοκληρωθούν με επιτυχία, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέσα στο 2022 και ουσιαστικής διεύρυνσης του αντικειμένου εργασιών της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v