Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ισχυρά αποτελέσματα και επενδύσεις «ασπίδα» στον ανταγωνισμό

Με στόχο τα 3 εκατ. συνδέσεις στο Fiber to The Home το 2027, ο ΟΤΕ δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που θα προκύψει από την ενοποίηση Wind-Nova. Αισιόδοξος ο Μ. Τσαμάζ για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Πότε ξεκινούν.

ΟΤΕ: Ισχυρά αποτελέσματα και επενδύσεις «ασπίδα» στον ανταγωνισμό

Έγκριση σε συνολικά 450 προγράμματα αναμένει ο ΟΤΕ, προκειμένου να προχωρήσει σε διπλασιασμό των ταχυτήτων στο Ιnternet, ενώ την ίδια στιγμή προχωρούν οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες, ένα πρόγραμμα που θα ενταθεί έως το 2027, φτάνοντας τα 3 εκατ. σπίτια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤE Μ. Τσαμάζ μιλώντας στη τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα δ' τριμήνου 2021 τόνισε ότι η κίνηση με τον διπλασιασμό των ταχυτήτων χαρακτηρίζει τη στρατηγική του ΟTΕ  να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες.

«Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΕΤΤ. Παίρνουμε σταδιακά την έγκριση στα 450 προγράμματα που έχουμε καταθέσει για διπλασιασμό ταχυτήτων. Δεν νομίζω ότι ο ρυθμιστής θα αρνηθεί τη βελτίωση των υπηρεσιών χωρίς κόστος» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιβεβαίωσε ότι για την αγορά χονδρικής συζητούν με τους ανταγωνιστές. «Εχουμε κάνει συζητήσεις για το πόσο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος χονδρικής από το switch έως την καμπίνα. Αυτό θα γίνει μια φορά και δεν θα επηρεάσει τον ισολογισμό. Θα βρούμε λύση», είπε με αισιοδοξία.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση των συνδρομητών που αναμένεται να επιφέρει η επένδυση πάνω από 3 δισ. για οπτικές ίνες, ο κ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει στόχους. Ωστόσο τόνισε ότι το επενδυτικό πλάνο προβλέπει εγκατάσταση οπτικών ινών σε 3 εκατ. σπίτια έως το 2027. Επίσης υποστήριξε ότι υπάρχει αυξητική τροχιά στους συνδρομητές, αν και ακόμα το ποσοστό μας ως χώρας είναι πολύ χαμηλότερο από την ΕΕ. «Όσο αυξάνουμε το δίκτυο θα αυξάνονται και οι συνδρομητές», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε ο κ. Τσαμάζ, αυτή τη στιγμή στις 560.000 γραμμές fiber to the home που έχουν εγκαταστήσει, ο ΟΤE έχει 60.000 συνδέσεις, ένα ποσοστό 11%.

Ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Όμιλου ΟTΕ, Μπάμπης Μαζαράκης, ξεκαθάρισε ότι το επενδυτικό πλάνο του ΟΤE δεν θα έχει επιπτώσεις στον δανεισμό. «Όπως δείξαμε και φέτος, χρηματοδοτείται από τις ταμειακές ροές. Καμία επίπτωση στον δανεισμό», είπε με νόημα.

Ανταγωνισμός

Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι αναμένει ένταση του ανταγωνισμού με την ενοποίηση Wind-Nova, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Έχουμε μια σταθερή στρατηγική, επενδύουμε για τα καλύτερα δίκτυα και επίπεδο υπηρεσιών. Σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, αλλά είμαστε πάντα προετοιμασμένοι».

Μάλιστα, κάνοντας λόγο για τη συνδρομητική τηλεόραση, είπε ότι δείχνει ισχυρές επιδόσεις. Υποστήριξε μάλιστα ότι το 4ο τρίμηνο η Cosmote TV κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 14%, κάτι που απέδωσε στο αθλητικό περιεχόμενο και συγκεκριμένα στη μετάδοση αγώνων της Super League.

Ταμείο Ανάκαμψης

Ιδιαίτερα αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο κ. Τσαμάζ για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που, όπως είπε, έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

«Είμαστε σε καλή θέση για να διεκδικήσουμε. Το 10 χρόνια που πέρασαν ο ΟTΕ έπαιρνε έργα ICT τα οποία και ολοκλήρωνε και παρέδιδε χωρίς καθυστερήσεις. Τώρα ας διεκδικήσουν και άλλοι από την πίτα των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο ήλιος θα πρέπει να λάμψει για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε του υπουργείου Ψηφιακής  Διακυβέρνησης, τονίζοντας: «Υπενθυμίζω ότι πριν από δύο χρόνια το υπουργείο ήταν σιωπηρό και όλοι ανησυχούσαν. Το υπουργείο δούλευε αθόρυβα και μεθοδικά και ξαφνικά είδαμε τις ψηφιακές υπηρεσίες να ξεκινούν η μία μετά την άλλη. Και σήμερα όλοι μιλάμε για τη μεγάλη πρόοδο της χώρας στην ψηφιακή μετάβαση. Δεν ανησυχώ καθόλου για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v