Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρρυθμίες στην προσπάθεια επανεκκίνησης της Rocket στην Ελλάδα

Οι διανομείς πήραν θέση στα πόστα τους το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία επρόκειτο να γίνει η επανεκκίνηση της δραστηριότητας. Ωστόσο, δεν υπήρξε υπηρεσία υποστήριξης.

Αρρυθμίες στην προσπάθεια επανεκκίνησης της Rocket στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η αρρυθμία με τη Rocket. Οι διανομείς πήραν θέση στα πόστα τους στις 3μμ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της εταιρείας, προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση της δραστηριότητας.

Ωστόσο η ομάδα διοίκησης δεν φρόντισε να υπάρχει υπηρεσία υποστήριξης και δεν ήταν διαθέσιμο κάποιο στέλεχος στα γραφεία της εταιρείας για ενημέρωση. Άδειο είναι το υποκατάστημα της Rocket στην Αιόλου 73, όπου είναι ουσιαστικά τα κεντρικά της εταιρείας, μιας και στη Μεσογείων, όπου είναι η έδρα της, τα γραφεία δεν ήταν σχεδόν ποτέ ανοιχτά. Σύμφωνα με μαρτυρίες “έχουν ξηλώσει ακόμη και το κουδούνι”.

Η επικοινωνία με στελέχη της εταιρείας γίνεται μόνο μέσω email εδώ και αρκετές ημέρες και μάλιστα χωρίς άμεση ανταπόκριση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Επίσης χωρίς υποστήριξη πολλοί διανομείς δεν ανοίγουν τη εφαρμογή φοβούμενοι ότι θα χρεωθούν τυχόν πρόβλημα σε παραγγελία. Έτσι, αντί για επανεκκίνηση, οι περισσότεροι διανομείς έμειναν να περιμένουν με τα μηχανάκια παρκαρισμένα για ώρες στο πόστο...   

Η Rocket επρόκειτο να επανεκκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα στις 3 μμ το μεσημέρι του Σαββάτου. Αργά χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι της εταιρείας έλαβαν μήνυμα από την ομάδα διοίκησης ότι θα πρέπει να είναι στο πόστο τους στις 3 μμ για την επανεκκίνηση της πλατφόρμας, αν και δύο ημέρες νωρίτερα (Τετάρτη, 23/2) τους αιφνιδίασε με μήνυμα ότι διακόπτεται η συνεργασία μαζί τους.

“Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή συνέχιση των εργασιών”, σύμφωνα με το μήνυμα της εταιρείας που κοινοποιήθηκε μετά τις 23.00 της Παρασκευής. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Rocket Delivery στον ελληνικό Τύπο, χθες το απόγευμα, που ανέφερε ότι η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της στην Αθήνα, από το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, μετά από διακοπή 72 ωρών για τεχνικούς λόγους.

Με την ανακοίνωσή της η Rocket στην Ελλάδα πήρε αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στο διεθνές δίκτυο της ουκρανικής πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Oleksii Yukhymchuk και Stanislav Dmytry, συνιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της ουκρανικής μητρικής, αποφάσισαν να εστιάσουν στη στήριξη της δραστηριότητας στην Ουκρανία, σύμφωνα με μήνυμά τους. Εξάλλου, τα προβλήματα από την κρίση και τον πόλεμο στην περιοχή κλιμάκωσε η απόφαση του Igor Rokhlin να σταματήσει την αιμοδοσία της εταιρείας. Πρόκειται για τον τρίτο μέτοχο και βασικό χρηματοδότη της ανάπτυξης της πλατφόρμας σε μια σειρά ευρωπαϊκών αγορών. Αποχώρησε σε μια συγκυρία που διεξαγόταν έρευνα για οικονομική απάτη στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιός του Timur Rokhlin. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η έρευνα συνεχίζεται.

Οι εξελίξεις αυτές δημιούργησαν ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας στη Rocket. Η εταιρεία χρειάστηκε να κάνει περικοπές πριν από λίγους μήνες, χωρίς όμως να καταφέρει να διαχειριστεί τις προκλήσεις. Έτσι οδηγήθηκε στην απόφαση να αποσύρει τα επεκτατικά της σχέδια στην Ευρώπη.

Ζητούμενο είναι πλέον πώς θα καταστεί βιώσιμη η δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία έφτασε να απασχολεί περίπου 100 εργαζόμενους, εκ των οποίων 70 διανομείς (με συμβάσεις που μοιράζονται σε ορισμένου και αορίστου χρόνου). Επικεφαλής της Rocket Delivery είναι ο Νίκος Χατζηδάκης και βασικός μέτοχος ο Sabin Casian Dragoman, ολλανδικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η εταιρεία έχει διαφορετική μετοχική σύνθεση από αυτή του ουκρανικού ομίλου και βασίζεται στον διεθνή όμιλο μόνο για την τεχνική υποστήριξη της εφαρμογής. Ωστόσο ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας, που έχει τη μορφή ΙΚΕ (ΡΟΚΕΤ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.), ο Sabin Casian Dragoman, έχει τοποθετήσει στην εταιρεία 200 ευρώ, ως αρχικό κεφάλαιο τον Σεπτέμβριο του 2021. Με βάση επίσημα στοιχεία δεν υπάρχει αύξηση κεφαλαίου και άλλες εισροές από τον βασικό μέτοχο ενώ πηγές αναφέρουν ότι και στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, το μοντέλο ανάπτυξης απαιτούσε τη συνεισφορά της ουκρανικής μητρικής. Οπότε αναμένονται περαιτέρω διευκρινίσεις από την ελληνική ομάδα για το επενδυτικό σχήμα που θα χρηματοδοτήσει τη δραστηριότητα.

Το μήνυμα στους διανομείς 

Αγαπημένε μας διανομέα

Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως η τοπική ομάδα της Rocket καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή συνέχιση των εργασιών. Όπως θα έχει πληροφορηθεί η ομάδα σας, η Rocket Ελλάδος είναι ανεξάρτητη νομική οντότητα και τα στελέχη της διοίκησης εργάζονται νυχθημερόν για τη διασφάλιση της ομαλότητας.

Γι’ αυτό το λόγο από αύριο Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, θα θέλαμε να είμαστε ξανά μαζί, να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με τον καλύτερο τρόπο, όπως άλλωστε κάναμε όλο αυτό το διάστημα της συνεργασίας μας.

Το ωράριο λειτουργίας θα έχει κάποιες αλλαγές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τις 3μμ και μετά, οπότε οι ανάλογες βάρδιες θα πρέπει να είναι στο πόστο τους.

Σε ευχαριστούμε για την κατανόησή σου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v