Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H OTS «κοιτά» την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου

Η θετική υποδοχή που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πληροφορικής από τη χρηματιστηριακή-επενδυτική κοινότητα και το υποσχόμενο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας.

H OTS «κοιτά» την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου

Με ενδιαφέρον εξετάζει το θέμα της εισόδου της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας η εταιρεία πληροφορικής OTS, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Σπύρος Παμπουκίδης.

Το σχετικό ενδιαφέρον της OTS συνδέεται αφενός με τη θετική υποδοχή που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πληροφορικής από τη χρηματιστηριακή-επενδυτική κοινότητα (βλέπε κατά την τελευταία διετία μετατάξεις Entersoft και Epsilon Net στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, επιτυχής αύξηση κεφαλαίου της Performance Technologies, είσοδος της Real Consulting στην ΕΝΑ) και αφετέρου με το πολλά υποσχόμενο στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, τόσο η αναγκαιότητα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να ψηφιοποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους όσο τα κοινοτικά κονδύλια από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης που αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα, δημιουργούν ένα πολλά υποσχόμενο περιβάλλον για τις εταιρείες του κλάδου κατά τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά της, η OTS επιτυγχάνει ένα κύκλο εργασιών γύρω στα 7 εκατ. ευρώ και κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Δραστηριότητα της εταιρείας είναι τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα για τις ανάγκες του δημόσιου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων οργανισμών και στους πελάτες της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δήμοι, περιφέρειες, Νομικά και Ιδιωτικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εκπαιδευτικοί φορείς (ΑΕΙ, ΤΕΙ), εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης, κ.ά.

Η OTS συγκαταλεγόταν στις εταιρείες που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της SingularLogic (κατέληξε τελικά στις Space Hellas και Epsilon Net) μέσα από τη συμμετοχή της σε κοινοπρακτικό σχήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v