Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Grivalia Hospitality: Μεταφορά έδρας στην Ελλάδα

Την ωρίμανση των τουριστικών projects της στην Ελλάδα, ώστε να διπλασιάσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της, προωθεί η εταιρεία. Το χρονοδιάγραμμα για Αστέρια Γλυφάδας και Πάρο. Νέα προσπάθεια για την απεμπλοκή της επένδυσης στη Μύκονο.

Grivalia Hospitality: Μεταφορά έδρας στην Ελλάδα

Τη μεταφορά της έδρας της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα έως το τέλος του 2022 προγραμματίζει η Grivalia Hospitality, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Χρυσικός, στο περιθώριο παρουσίασης της τελευταίας ξενοδοχειακής επένδυσης της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός του ότι η εταιρεία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από ξένα κεφάλαια (M&G, Eurolife), ως φορέας παραμένει ελληνικός, πραγματοποιώντας το σύνολο των επενδύσεών της στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα της εν λόγω κίνησης. 

Ανεξαρτήτως των διοικητικών αλλαγών, η εταιρεία διαθέτει επιθετική επενδυτική στρατηγική σε ό,τι αφορά το εγχώριο τουριστικό προϊόν, σκοπεύοντας σε μια διετία μετά την ωρίμανση των υφιστάμενων projects της να διαθέτει διπλάσιο χαρτοφυλάκιο, της τάξης των 800 εκατ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα μέσα στο α’ εξάμηνο του 2023 αναμένεται η ολοκλήρωση και λειτουργία της επένδυσης στα Αστέρια Γλυφάδας, επένδυση που αγγίζει τα 145 εκατ. ευρώ (επιβαρυμένη μάλιστα κατά 20 εκατ. ευρώ από τη συγκυρία της πανδημίας, της ανατίμησης του κόστους υλικών και των καθυστερήσεων υλοποίησης έργων), αλλά και της ξενοδοχειακής μονάδας στην Πάρο. 

Παράλληλα, η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανασύνταξη του φακέλου επένδυσης στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου (project Blue), επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας τροποποιημένο σχέδιο έως το τέλος του 2022, προκειμένου να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις του ΣτΕ. 

Στον σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης νέα επένδυση της τάξης των 250 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, την οριστικοποίηση της οποίας ο κ. Χρυσικός τοποθέτησε εντός του α’ εξαμήνου του 2022. Παρά το γεγονός του ότι δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις, ανέφερε πως πρόκειται για «πράσινη» επένδυση, η οποία πέραν των υψηλών τουριστικών  προδιαγραφών, θα διαθέτει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα και ενεργειακή αυτονομία από ΑΠΕ. 

Τέλος, η εταιρεία προγραμματίζει επίσης έως το τέλος του 2022 την πλήρη αποεπένδυσή της από το μοναδικό project που διαθέτει εκτός συνόρων, μεταβιβάζοντας το 65% της συμμετοχής της σε project που κατέχει στον Παναμά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v